Was jij er ook bij? bekijk de foto's

Vandaag 25-11-2017 was het dan eindelijk zover, de open dag welke georganiseerd werd door Chikara Koi, ofwel John en Ans de Leur. Het echtpaar wat de Koihobby dichterbij brengt, en daarmee bedoel ik dat zij de hobby juist voor de beginnende Koihobbyist zonder drempel toegankelijk maakt
IMG_8821 Deze open dag stond dan ook in het teken van vijverbouw, vijverbouw in de breedste zin van het woord. John en Ans hadden de crème de la crème onder de koibouwers uitgenodigd, van filterbouwers (AEM) tot een folieplakker (Andy Kaak) waarover in deel twee meer over zijn kunsten.  En ook onze zuiderburen werden betrokken bij het geheel. IMG_8805
Deze zuiderburen waren Marc Kriel en Martien Claesens, Martien en Marc vormen samen de moderators van koivrienden.be dit forum wat bekent is van zijn Crielzeef en uiteraard de airlift. En ook zijn zij bekent omdat Koivrienden.be altijd respect heeft naar elkaar. Er mag en wordt nooit gescholden, nee er wordt respectvol omgegaan met elkaar, ook met de beginnende Koihobbyist, sterker hier wordt nog voorzichtiger mee omgegaan!

IMG_8811
Proefopstelling van de Arilift en onderop een model van de Crielzeef
IMG_8814
Martien is zeer verrast over de toegeschreven opname van deze mat. Overigens komt Martien uit het mooie Noord-Brabant

Daarnaast kon je bij John en Ans ook goed terecht voor info over luchtpompen, waterpompen en alles wat er nodig is om de Koivijver draaiende te houden. Nu ik zo in mijn enthousiasme aan het tikken ben, vergeet ik te vertellen dat het gyga druk was deze dag veel mensen die kwamen om een praatje, maar ook zeer veel die info kwamen slurpen.

IMG_8813
Een hobbyist schiet Marc aan om de voortgang van zijn vijver te tonen. Mooi te zien zoveel enthousiasme

En over slurpen gesproken, koffie frisdrank was er meer dan voldoende. Met natuurlijk ook weer de bekende bitterballen, kaas, worst en pinda’s, kortom aan drinken en eten geen gebrek.

Hieronder het interview met Marc Criel (uitvinder van de Crielzeef) in het volgende deel over de open dag zie je meer foto’s en video’s over onze mooie hobby.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

7 gedachte over “Open dag Chikara Koi”
  1. Dat is het mooie aan deze hobby. Het is ook de ideale tijd om nu je plannen te maken zodat je in het voorjaar kunt gaan genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *