Vorige keer schreef ik over de open dag bij Chikara Koi en melde ook dat ik deze week meer zou vertellen. Dus gaat mijn blog vandaag weer over de open dag van Chikara Koi.
IMG_8820

IMG_8827
Een tevreden John de Leur

Ik hou er eenmaal niet van om mensen te veel info te geven over een dag zoals deze georganiseerd was. Een die totaal in het teken van vijverbouwers stond. En niet alleen voor de beginners.

IMG_8807
Aandachtig luisteren naar Andy Kaak


Zwart wit
Zelfs in in de kleuren van een Shiro Utsuri is er lol

Ik heb Andy Kaak, die ik vorige keer de “folieplakker” noemde gevraagd een demo te geven. Hier zie je dat het woord folieplakker een beetje misplaatst is. Want iemand zoals hij, is een (in mijn ogen dan) vakman waar geen beroepsnaam aan vast geplakt 😉 kan worden. Daarom blijft hij voor mij een folieplakker tot dit een officieel beroep is. Maar het is ook hier, dat de apparatuur de vakman maakt, met daarnaast een grote kennis van waar je mee bezig bent om de twee stukken folie aan elkaar te lassen. IMG_8821Ik zeg altijd wanneer je een stratenmaker aan het werk ziet en je denkt terwijl je kijkt, joh dat is makkelijk dat kan ik ook. Dat is het moment dat je te maken hebt met een groot vakman, want ga het zelf maar eens doen wat die stratenmaker doet. Ik weet zeker dat je niet eens twee tegels naast elkaar waterpas krijgt! En zo is dit ook met Andy Kaak!Knipsel

IMG_8810
Wie wil er nou niet zo’n Koi?

Deze vergelijking gaat eigenlijk ook op bij de vijverbouwer van Chikara Koi; Roel Venendaal ook hij is een vakman ofwel een “vak Kichi”.

24116361_1622978767779794_1051630445_o
Dit U-profiel dient voor de sandwichpanelen van de vijverwanden
24138875_1622978547779816_1691672676_o
Zo stevig kan het fundament van jouw vijver ook zijn.

Tijdens mijn interview met hem merkte ik ook een grote passie voor wat hij doet. Mooi is dat om zulke mensen in de Koiwereld te hebben.

IMG_8808
De vulling van een tricke filter

Hieronder Het interview van Andy en Roel, ik hoop dat je begrijpt waarom ik zo genoten heb!

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

5 gedachte over “Open dag Chikara Koi met Andy kaak en Roel Venendaal”
  1. Hallo!!! Waar kan ik die u profielen krijgen en wat kosten die per meter? Mijn sandwichpanelen zijn 10cm dik

          1. Ja hoor alleen nog een gat graven van 6×3×2 meter diep vijver met raam filterkelder is klaar 4×3×1,5 pff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *