www.koiengel.com

GOED, BETER, BEST.

Als schrijver neem ik de vrijheid om die drie woorden ook in hoofdletters te benadrukken in dit verslag.

Maar GOED laten we beginnen met de aanloop tot het bezoek aan Kees in BEST. Vrijdagmiddag 5 januari hadden we in principe een afspraak staan. Kees had dan namelijk nog Kerstreces. Oeps! Nieuwjaarsdag dat was ook nog een dag minder, dus snel een mail met de gegevens en foto naar Hans van Domburg, ”DSH Sportprijzen” met de vraag of hij de trofee voor die tijd nog klaar kon hebben. Ook op Hans en zijn team is in deze de titel GOED, BETER, BEST zeker van toepassing en konden wij zo toch Kees die bewuste vrijdag bezoeken.

De rit richting BEST is langzaam al een gewenning dit jaar maar de diverse locatie ’s van de winnaars natuurlijk niet. Terwijl ik een geschikte parkeerplaats zocht zag ik in een ooghoek dat een BESTE man de poort van zijn oprit al opende. Dat moet Kees zijn ging door mijn gedachte en inderdaad.

Na een GOED handen geschud werd ik uitgenodigd om verder te komen en nader kennis te maken met zijn vrouw en zijn hobby. Terwijl de koffie liep werd het voorste paneel van de overkapping opengezet om Yaku de Sekiguchi Showa van 67 cm. BETER te aanschouwen en gelijk wat te voeren.
2017 dec zonnecollector 1
Met een BETERE blik in de tuin en op de vijver, liever gezegd compleet overkapte vijver, zag er alles strak en verzorgt uit. Het materiaal waaruit dan ook de overkapping is opgebouwd behoord dan ook tot zijn professie. Ook zoals ik het weleens noem,  de machinekamer had Kees geheel zelf aangelegd en ontworpen.
2017 dec machinekamer 3
Zijn laatste project is de zonnecollector boven het plantenfilter wat zijn 60 kuubs vijver wat extra warmte geeft, ook dat werkte volgens zegge BEST.
2017 dec Best gebakje
Na alles te hebben vastgelegd op de foto werden we daarna bij de koffie nog verrast met een BESTE punt gebak welke over het randje van het bordje hing.
2017 dec machinekamer 2

2017 dec machinekamer 1
Hier ging het gesprek verder en kwam ook zijn koidealer COWEKO BEST ter sprake. Zij waren nu met Yaku met maar liefst 6 hobbyisten vertegenwoordigd in de finale van Koi-idol 2017. In eerdere verslagen had ik al aan gegeven dat zij GOED presteerden met de bij hun aangekochte Koi ’s in de Koi-idol verkiezing.
2017 dec Yaku
Zelfs een hattrick werd behaald. Veel BETER kon haast niet, dacht ik. Maar wie ben ik?
2017 dec Yaku on Top!
Nu alle maandwinnaars en de wildcards de strijd opnieuw met elkaar de finale in gaan, rijst de vraag, wie is GOED, wie is Beter, wie is THE BEST!

2017 dec uitreiking

Met geen andere titel zou ik het bezoek aan de winnaar, Koi-idol december en alles er omheen dan ook BETER kunnen omschrijven.

Voor alle deelnemers in de finale Koi-idol 2017 en Koi-idol professional 2018 veel succes en moge de BESTE winnen!

Team Koigate / Koi-idol

 

Door Piet Van Leest

Piet van Leest is een van de oprichters van Koi-Idol. Een onafhankelijke organisatie welke doormiddel van een ingestuurde foto van een Koi iedere maand een maandwinnaar kiest. Deze maandwinnaar dingt weer mee naar de hoofdprijs, een geheel verzorgde reis naar Japan om daar de Koikwekers te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *