Koicentrum Friesland, wwwkoiengel

Op bezoek bij Koicentrum Friesland

Het was een niet al te (anderhalf uur) lange rit om op bezoek bij Koicentrum Friesland te komen. Maar alleszins waard om er naartoe te rijden. En dat laatste daar had ik al zo mijn vermoeden van, want eigenlijk zou ik een dag later naar Sander op bezoek bij Koicentrum Friesland
Het was een niet al te (anderhalf uur) lange rit om op bezoek bij Koicentrum Friesland te komen. Maar alleszins waard om er naartoe te rijden. En dat laatste daar had ik al zo mijn vermoeden van want eigenlijk zou ik een dag later naar Sander Heijnen gaan, maar omwille van mijn tijd werd dit een dag vervroegd! dus op goede vrijdag naar Koicentrum Friesland, wie wil dit nou niet.
IMG_8918
Het mooie hieraan was dat ik Sander belde en op zijn site stond dat zijn vaste telefoon doorgeschakeld is met zijn mobiel. En ja hoor ik werd dus doorgeschakeld naar zijn mobiel en even later naar zijn antwoordapparaat, ik sprak dat ding in en dacht, nou het zal mij benieuwen. Ik heb niet zo’n goede ervaring met terugbellen… Nog geen half uur later, telefoon van Sander.
Ja logisch zullen de vaste klanten van Sander denken, maar ik zeg fantastisch een bedrijf wat ook nog eens snel terugbelt, wie wil dit nou niet.
Afijn afspraak verzet, en nu zit ik dus in Friesland, het land waar mijn eerste voorvader met mijn achternaam geboren is rond 1480.
Nu ik er toch ben, kan ik meteen wat vragen stellen aan Sander en wat foto’s nemen, zodat jullie net als ik ook kunnen genieten van al het moois wat in het Friese te koop is.
IMG_8907
IMG_8910
Hoelang zit jij op deze plek met jouw Koiwinkel Sander?
Ik ben nu vier en een halfjaar geleden begonnen met Koicentrum Friesland. En uiteraard is ons bedrijf geboren uit de hobby. Dat is ook mijn drive om de hobby groter te maken dan hij reeds is in Friesland! Wij proberen Koi in te kopen die voor iedere portemonnee geschikt is. Koi voor de beginner maar ook zeker voor de gevorderde “die hard” en eigenlijk alles wat daartussen zit.
IMG_8913
IMG_8906
IMG_8905
Koop jij zelf jouw Koi in, of laat je die door de importeur inkopen?
Ja die koop ik zelf in, ik ga twee keer per jaar naar Japan en dan ga ik zoveel mogelijk kwekers af. Want zeker voor de tosai deze worden met de hand geselecteerd. Ik vind dat leuk want ik laat ze in twee grote ronde bakken opgroeien met een temperatuur van rond de 25 C. Zo krijg ik goedkoper een nisai en heb ik maar zeker ook de klant een knappe nisai voor een bedrag die lager ligt dan gemiddeld. Dit komt vooral doordat er veel meer Koi in een box vervoerd worden dan wanneer je ze nisai inkoopt. Het is een zogenaamde win win situatie waar de klant en ik allebei voordeel aan hebben.
IMG_8904
Tijdens mijn rondje in Koicentrum Friesland hoefde ik mij niet te vervelen. De zaak van de Utrechter is niet al te groot, maar er zijn wel uitbreidingsplannen. Deze hoopt hij binnen twee tot drie jaar te verwezenlijken. Er is zoals je in de video kunt zien voldoende parkeerruimte dus daar zit het probleem niet.
Wat mij ook opviel was dat je van Sander een eerlijk advies kunt verwachten. Ik zag hem gewoon opgloeien wanneer hij bezig was uit te leggen hoe een Goromo opgebouwd wordt in de kleur. En (in dit geval een paar Duiters) de mensen hangen dan aan zijn lip. Eerlijk advies daar gaat het hem om.
IMG_8902
IMG_8901

Ik noemde al de paar Duitsers, deze kwamen uit Bremen! Zij hadden een boek met alle voor hun interessante Koi meegenomen welke van de site geplukt waren. Diezelfde Duitsers hadden een reis van drie en een half uur achter de rug, en logeerden in een hotel in de buurt zodat zij deze dag en morgen in alle rust hun Koi uit konden zoeken, hoe vind je dat?!?
Maar ook klanten uit Brabant die naar het dorpje Jutrijp in Friesland waren afgereisd om Koicentrum Friesland te bezoeken.
Voor een goed advies zo zag ik en knappe Koi, kun je dus best even een kijkje nemen bij Koicentrum Friesland. Sander bedankt voor het hartelijke ontvangst en succes met de opgroei, zowel van de Koi als jouw mooie bedrijf.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *