Uitreiking hoofdprijzen Koi-Idol bij Shinji Koi Products

 

Het was zondag 6 mei 2018, en ik stond om 08:15 uur bij Dirk Zwagemakers voor de deur om hem op te halen en samen verder te rijden naar Koi-Idol. Mooi weer en goed gezelschap dat doet je al snel de 250 kilometer rijden vergeten. En daarbij Koikilometers tellen niet!

Waarom naar Voerendaal, simpel Paul Souren van Shinji Koi Products vierde zijn tienjarig jubileum.

 

Na aankomst op het grote terrein van Shinji Koi werden wij hartelijk ontvangen door Paul en Eddie, waarna wij een lekker kopje koffie met cake kregen. En langzaam aan kwamen er steeds meer nieuwsgierigen om te zien of zij een prijs hadden gewonnen of om te zien wie de prijs der prijzen zou winnen. Deze mensen moesten nog wel even geduld hebben want de uitreiking was pas tegen 15:00 uur. Maar zet vijf Koiliefhebbers bij elkaar en de wereld om hen heen kan vergaan want ze weten de tijd goed met Koipraat te vullen.
IMG_5160
Bekende en minder bekende mensen uit de Koiwereld kwamen dus ter plaatse om te winnen en te zien wie er gewonnen had!
IMG_5167

Dat het gezellig was en dat er een gemoedelijke sfeer hing dat kun je aan de foto’s wel terug zien. Of dat nou door het gemoedelijke Limburgse kwam ik weet het niet, maar geholpen heeft het zeker. Een worstje van de bbq een heerlijk broodje met kaas, een biertje of een frisdrankje alles was er in een grote Limburgse gemoedelijke overvloed.
Shinji Koi Products dank voor het mooie, gezellige en ook smakelijke ontvangst.
IMG_8954

Ik vergeet bijna waar het om ging deze dag, het ging natuurlijk om winnaars, om Koi en zeker ook om de mensen die hierop afkwamen!
Dit zijn van die dagen waarop je eens lekker met de Koikichi kunt praten over Koi maar ook over de dingen die de mens bezighoudt.

IMG_8944

Zo sprak ik met Edgar ten Boske en hij gaf aan dat hij momenteel zo lekker in zijn vel zat. Ik vroeg hem naar de reden, hij gaf aan dat hij zijn reeds tientallen jaren oude wens nu voldaan had. Hij wilde een tatoeage en die heeft hij nu. Een Jing Jang afbeelding van twee Koi op zijn bovenarm. En werkelijk hij was er dan ook (terecht) zeer trots op, De tatoe was nog vers want hij was nog niet klaar met vervellen. Maar mooi was hij zeker! Goed gedaan Edgar!
IMG_8958

Op deze show werd bekent gemaakt wie de winnaar was van de vakhandel en van de hobbyisten.

De winnaar van de vakhandel was eigenaar Tjaard van Koi Kichi World, eeuwige roem, een levensgrote banner en een mooi schilderij van de winnende Koi was zijn deel. Het schilderij is door mijn lieve vrouw geschilderd en geschonken.
IMG_5194

IMG_8960
Zichtbaar trots is Tjaard, en terecht!

Tjaard, gefeliciteerd met deze moeilijke overwinning, het scheen een nek aan nek race geweest te zijn, top!

IMG_8964
Dit is de winnende Koi van de vakhandel geschilderd door mijn vrouw.

 

IMG_8967
Alle prijswinnaars op een rijtje nog niet wetend wie de hoofdprijs zou winnen. Stress was hun deel, sommigen gingen zelfs met de handen in het haar…

 

De winnaar van de hobbyisten was André de Groot

 

De winnaar van de hobbyisten was André de Groot, hij heeft de grote prijs gewonnen met zijn werkelijk prachtige Kohaku en mag dan gratis naar het Mekka van de Koi; Japan.

André gefeliciteerd met dit geweldige resultaat!
IMG_5301

En zo zie je maar dat het niet altijd dezelfde leferancier is van Koi die de hoofdprijs binnen sleept. Deze keer was de dealer Chikara Koi en niet zoals gesuggereerd werd op facebook de hoofdsponsor. En echt er zijn 12 juryleden die allemaal onafhankelijk van elkaar de Koi op foto beoordelen.
Deze mensen bepalen wie de winnaar wordt en als dertiende jurylid treed het stemmende publiek op! André heeft op een Japanreis met John de Leur samen deze prachtige Koi uitgezocht en hem zover op laten groeien in zijn vijver met als resultaat dat hij de winnaar is en naar Japan mag. Hoe mooi is dat.

IMG_8970

IMG_8957

IMG_8956

IMG_8943

Hierboven zie je Dirk Zwagemakers, hij werd nog even genoemd door Paul Souren en geroemd om zijn onafhankelijke adviezen en zijn niet aflaatbare drang om mensen belangeloos te helpen. Iets waar ik mij helemaal bij aansluit.

IMG_5169
Zou deze kleine man er stiekem ook al van dromen; Koi-Idol winnen en dan lekker naar Japan
IMG_5135
Mede door de nooit aflatende inzet van deze twee mensen is Koi-Idol een succes!

Ook het complete team van Koi-Idol zeer bedankt voor deze geweldige ontspannen finaledag, het was relaxt en gezellig.
Bekijk ook de impressie van een super mooie dag in het Voerendaalse.
Dirk, bedankt voor het meerijden en de gezelligheid!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Een gedachte over “Uitreiking hoofdprijzen Koi-Idol bij Shinji Koi Products”
 1. Geweldige mooie uiteenzetting van een super formidabele dag
  in het o zo mooie Limburgs heuvel landschap (wie schôn os Limburg ist ).

  Engel juist jij enorm bedankt dat je voor mij een stuk wilde omrijden,
  en mij hier deelgenoot van maakte.
  ik heb een ontzettend leuke en gezellige dag gehad.
  en dat neemt niemand mij meer af.
  dus nogmaals super bedankt Engel je bent een Kanjer .

  ook de familie van Leest en natuurlijk Paul en Eddy ,
  dikke duim voor een super geslaagde dag en dat er zo nog velen mogen volgen.
  Paul en Eddy nogmaals gefeliciteerd .

  het was een topdag om zo het mooie koi seizoen mee te starten .

  (dikke duim) Engel …………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *