BKS 2018 by koiengel

Belgian Koi Show 2deel

bc7d6e4e-7b59-4b44-9376-0de493aa9b6b

Dit verslag gaat over de Belgian Koi Show het 2e deel en tevens de laatste van deze Belgian Koi Show. Heb je genoten van al het moois wat er zwom? En van de Koivrienden die je weer een tijdje niet gezien hebt?  Ik wel, het was voor mij weer een feestje om zoveel gelijkgestemden bij elkaar te zien. En wat een schitterende Koi in de vats.
IMG_9079

Eén vat sprong er wat mij betreft bovenuit op de Belgian Koi Show. Waarom? Wel hier zat een niet alledaagse Koi in. In de volksmond noemt men dit ook wel een Sluierkoi, anderen noemen hem Longfinfish. Ik noem het een verrijking van mijn Koibestand, een sieraad in de Koivijver. wat zeg ik, in iedere Koivijver zou dit een welkome aanvulling zijn. Maar ja gelukkig mag eenieder in Nederland nog steeds zijn eigen mening hebben. En dat is maar goed ook, anders hadden wij allemaal een Showa, of een Kohaku of een Sanke, en nu vergeet ik er bewust gruwelijk veel en zo zie je maar voor een ieders smaak is er wel een Koi!
IMG_9127

Mijn vriend Ben Weeteling heeft voor mij speciaal dit filmpje van de Longfinfish gemaakt. Ik had zelf al een opname gemaakt maar die had ik verwijderd en wanneer je iets wilt laten zien moet je het niet eerst verwijderen maar gewoon opslaan. Dat is natuurlijk balen maar gelukkig was Ben er zondag ook nog, dus heeft hij speciaal voor mij onderstaand filmpje gemaakt.
Ben is natuurlijk onder meer bekent van KOI RAW. Ben, nogmaals bedankt voor de moeite, ik zal de volgende keer mijn video niet verknallen… Overigens ik weet niet of deze eigenaar van deze sluierKoi reeds lid is van de FIDLA.

 

Ook heb ik Christiaan Eilander van Natural Aquatic gesproken, en ik had gelijk een primeur te pakken. Ook hij heeft zich aangesloten bij het park van voerleveranciers. Maar het zal Christiaan niet zijn, dat hij het net even anders dan anderen doet. En echt het smaakt lekker! In de video legt Christiaan uit wat er zo bijzonder is aan zijn voer. Dat is meer dan je bij voorbaat denkt.
IMG_9075
IMG_9080

Ngan Hoang was uiteraard ook aanwezig op de Belgian Koi Show hij was bezig met het maken van een draak. Hier heb ik een stukje van op video. Met zoveel precisie is hij aan het werk en gewoon zonder voorbeeld, ik vind het wat. Hij gaat altijd maar onverstoorbaar door met zijn kunstwerken en laat zich daarbij nooit echt afleiden. Hoe hij omgaat met cement, ik vind het werkelijk een genot om naar te kijken.

Het was voor mij een belevenis om hier weer aanwezig te mogen zijn want vorig jaar kon ik niet. En nu denk ik weer van, ik kan niet wachten op de volgende Belgian Koi Show! Organisatie bedankt voor de immer aardige en sympathieke ontvangst en wellicht tot volgend jaar, met misschien wel enkele vats waar Longfinfish bejureerd worden?

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *