Martin van der Stel

Op bezoek bij Martin van der Stel 

IMG_9083

Vandaag was ik op bezoek bij Martin van der Stel.
Martin van der Stel, de ietwat rijzige man uit Beverwijk, die op alle Koishows in Nederland en België te vinden is. Wat komt hij daar doen dan? Zijner Koi showen, en echt ze zijn het showen waard. Mooie Koi welke gewoon los in zijn vijver te vinden zijn.

IMG_9084

En ik zit erbij of ik niet beter weet. Dat komt omdat wij elkaar een paar keer per jaar thuis opzoeken. En zo ontstaat er een band, een band die je zo vaak in de Koiwereld ziet. Een band die groeit door wederzijds respect en een grote deler in dit veld is dan de Koi!

IMG_9086

IMG_9082
Martin heeft geen voerautomaat, zoals je ziet voert hij met de hand.

De Koi onze onvolprezen zwemmende juweel, waarvan wij doorgaans de mooiste zien op de Koishows. En waarvan ik nu naar de toppers zit te kijken bij Martin. Wanneer Martin bij mij thuis is, en wij zitten lekker onder de veranda, dan zie ik een Koiliefhebber pur sang want hij geniet ook net zo van mijn Koi als dat hij bij zijn Koi doet. En dat lieve mensen dat is de ware Koiliefhebber. De ware Koiliefhebber of Koikichi zo je wilt, is diegene die geniet van het gedrag van de Koi. En niet alleen van zijn Koi of de mooiste Koi. Nee van alle Koi, en zo een is Martin er.

Niet iedereen weet dat Martin in het dagelijkse leven timmerman is

 

Niet iedereen weet dat Martin in het dagelijkse leven timmerman is. Niet dat dit iets met Koi van doen heeft, hoewel….. Martin bouwt eigenlijk voornamelijk strandhuisjes, en die worden meestal in de winter gebouwd. Daarom heeft Martin ook in de zomer volop tijd om van zijn Koi en kleinzoon te genieten. Want hij ziet dan wel weer alles in perspectief! En als hij kiezen moet dan wordt het toch echt zijn kleinzoon. En zeg nou zelf hoe trotser kan je zijn als opa!

IMG_9089

Hieronder een video, waar wij rustig zitten te bomen over Koi. Je krijgt zelfs een goede indruk van de manier van filteren bij Martin. En echt dat willen sommigen niet eens laten zien. Martin van der Stel wel, ondanks dat hij zijn halve veranda moest slopen met een hitte waarvan de meesten zouden zeggen, volgende keer beter Engel 😉

Martin bedankt voor jouw altijd aanwezige gezelligheid en gastvrijheid.
En de volgende keer weer bij mij hé?

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *