Joop van der Zalm

ZJoop van der Zalm, “de (be)denker”

IMG_9094

Vandaag was ik bij Joop van der Zalm “de (be)denker”.

Ik geef Joop van der Zalm deze eretitel omdat hij dit in mijn ogen verdient. Hij is iemand die altijd maar op de achtergrond aanwezig is. Hoewel het woord aanwezig een groot woord is, want dat wil hij liever niet.
Joop van der Zalm is als het behang in je huis, de man die door zijn onopvallendheid toch gemist wordt als hij er niet bij is.
En daar was ik, bij die Joop!
Waarom?

IMG_9105

Ik ken Joop inmiddels een jaar of 3 en elke keer wanneer wij elkaar spreken zeggen wij, elkaar het interview toe. En iedere keer komt het er niet van. Maar nu had ik hem gestrikt en gezien het weer beloofde het een mooie dag te worden.
Ik wilde wel eens meer weten over zijn relatie met John van de Leur van Chikara Koi. En ook hoe of hij het voer Shinkõ Koifood bedacht heeft, en zijn visie op de Koi zelf. En belangrijk (althans voor mij) de mens achter al deze visies over de Koi en hunner waterhouders.

IMG_9092

Dat wilde ik wel eens weten, dus daarom naar Den Haag voor een “Haags bakkie koffie” toen ik dat zei; ha lekker een Haags bakkie schrok zijn vrouw over mijn opmerking. Ze zei; nee toch anders schenk ik wat bij hoor. Waarop ik antwoorde nee joh ben je gek in Den Haag krijg je altijd een Haags bakkie. Net zoals je in IJmuiden een IJmuiden’s bakkie krijgt. Maar genoeg geschreven over Joop en zijn lieve vrouw Hennie, we gaan horen en zien wat Joop van der Zalm zoal beweegt om van mij de titel “de (be)denker” te krijgen. Want waren er maar meer zoals Joop! Zie ook deel twee.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *