Joop van der Zalm, de Aimabele

 

Vorige week noemde ik Joop van der Zalm; “de (be)denker”, ik wil na lang denken en gezien de reacties hem toch de aimabele noemen.

Waarom? Wel zoals je straks in de video kunt zien merk je waarom hij niet alleen een (be)denker is maar ook zeer aimabel.

In “Encyclo.nl” wordt de betekenis voor aimabel als “aardig” omschreven. En dat laad compleet de dekking over Joop, hij is gewoon een goed benaderbare aardige man. Maar wel op de achtergrond, dat dan weer wel. 😉  Zie ook deel 1.

IMG_9093

Trots ben ik dat ik Joop van der Zalm ken en dat ik hem mocht interviewen. Hoewel mensen zoals John de Leur hem wat zenuwachtig vonden overkomen, had ik werkelijk niet dat idee. Dit kwam mede omdat Joop geen dubbele agenda vertoonde tijdens, voor en na het interview. En daarom wijzig ik de titel van mijn blog in, Joop van der Zalm de Aimabele.

Hij is een rationele denker

Het was ook mooi om te zien dat hij met zijn Koi omgaat zoals het hoort. Hij verwent ze, maar niet te veel. Hij zorgt ervoor als het zijn kinderen zijn maar niet overdreven. Kortom zoals iedere bezielende Koi Kichi. Niet meer en niet minder. Hij is een rationele denker wanneer het op de Koi aankomt en niet meteen begint te strooien met gif op basis van een vermeende parasiet. Eerst zien en dan pas handelen, dat is Joop ten voeten uit.

IMG_9090

Over de stroming in je vijver, daar heeft Joop ook een mening over. Hij zegt ook niet dat zijn mening wet is, maar alleen maar een mening. Wanneer iemand er anders over denkt, dan is dat eenieder zijn goed recht. Ik heb het ook niet uitgevonden grapt Joop.

Maar even terug naar Joop’s mening over stroming in je water. Veel mensen hechten daar een vollere body aan. Joop zegt; een Koi kan geen groter body krijgen dan de genen die in de Koi zitten.

IMG_9095

Hieronder in de video meer over Joop en zijn diverse visies over het Koihouden. Kijk en geniet van Joop van der Zalm.

Tevens wil ik dank zeggen over de grote gastvrijheid van Joop en zijn charmante vrouw Hennie, heerlijke koffie en broodjes in de middag, zoveel ik maar wilde. Wat een oprechte gastvrijheid in het Haagse van Joop en Hennie.

Bedankt hiervoor!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *