Deel 1 Holland Koi Show 2018

Het is vrijdag 17 augustus en ik ga naar de Holland Koi Show 2018. Ik ben benieuwd hoe het er nu uiteindelijk uit komt te zien want er wordt zoveel gezegd dat ik dit met mijn eigen ogen moet beoordelen. Is de kleinere uitgave van de “Biggest Koi Show on Earth” nu zoveel slechter of merk je het bijna niet?

Na mijn eerste rondje gelopen te hebben op het showterrein merkte ik inderdaad dat er beduidend minder stands stonden. Vond ik dit erg, deed het af aan de gezelligheid?
Nee ik heb twee volle dagen genoten, een heerlijk weertje, relaxte sfeer.

IMG_9145
Even chatten met de thuisbasis!

 

Een hardwerkend team van vrijwilligers

IMG_9143
Soms, heel soms nam een klein gedeelte even pauze, want geloof mij het is hard werken als vrijwilliger!

 

En (ik praat naar hoe ik het ervaarde) een hardwerkend team van vrijwilligers.
Die onverwoestbaar overal aanwezig waren. Prachtig om te zien hoe zij er toch maar weer 26 jaar voor zorgen dat de Koi het prima naar de zin heeft.

IMG_9150
Vincent van Luipen van Koi Opkweek was ook aanwezig.


Uiteraard komen er kleine incidenten voor maar over het algemeen, geen problemen van grote orde.

En dit mag dan ook best wel eens gezegd worden, bedankt team vrijwilligers namens alle beginnende Koi hobbyisten en alle Koi Kichi van al de bezoekers die wederom de show bezocht hebben.

IMG_9142
Enkele leden van het Benchteam

 

IMG_9128 - kopie

Wat ik ook leuk vond dat was dat er verrassende winnaars waren naast de bijna gedoodverfde Schitterende Koi van Tjaad, Immers Tjaad haalde wederom het hoogste podium. Dat maakt een show zoals deze toch altijd weer spannend.

IMG_9111 - kopie

IMG_9108

Himutsi - kopie

Wat was er nog meer leuk aan de show, wel het bekende voermerkbedrijf en niet alleen bekent van voer, “House of Kata” had vrijdagavond een feest georganiseerd. Een feest voor alle vrijwilligers van de HKS inclusief bestuur en een groot aantal genodigden van House of Kata. En het was werkelijk leuk om te zien hoe mooi de mensen met elkaar omgingen. Er werd veel gepraat en gelachen. Ook was er zat eten voor al de gasten. Een waar barbecuefestijn er werd ook vis gebakken, nee geen Koi maar schollen!

IMG_9114

Wat ik ook fijn vond, dat was dat Dirk Zwagemakers er weer was. Dirk heeft de afgelopen maanden hard moeten werken aan zijn gezondheid (zoals velen weten) en heeft daar dan ook een aardig tijdje voor in het ziekenhuis gelegen. Maar toch was hij er weer, en echt het leek wel of hij van de show opknapte.  Welkom Dirk!

IMG_9139

Hier zit Dirk op zijn plek, onder het NVN logo. De vereniging welke door zijn aderen stroomt.

 

En zo kwam voor mij aan deze dag een einde van korte interviews en vele handen schudden. Op naar bed om uit te rusten voor de volgende dag. Stiekem wist ik al dat dit ook weer een leuke dag zou worden.

Hierover volgende week meer.

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *