Tweede dag Holland Koi Show 2018

Holland Koi Show 2018 deel twee

IMG_9106

De dag begon mooi op de Holland Koi Show 2018 deel twee.
Er was voldoende zon dus er was niets wat de dag niet tot een prachtige dag zou maken.

IMG_9152

En daar was ik weer op het terrein, het terrein waar onze zwemmende juwelen zwemmen. Onze peacemakers, de Nishikigoi uit Japan.

Maar niet alleen uit Japan, nee zeker niet. Ook uit Polen van Jos Aben en ook uit Nederland, gewoon uit het oosten van Nederland, van kweker Jeroen van Keulen.
Deze twee kwekers waar over het algemeen nogal neerbuigend over gedaan wordt, behaalden weer op diverse plekken het hoogst haalbare.
Chapeau voor deze resultaten en een diepe buiging! Zo zie je maar dat de EuroKoi het ook goed doet, eigenlijk zou je ze NederKoi moeten noemen!  Wanneer een jury op de diverse variateiten hoge scores toekent dan zegt dit toch wel wat over de kwaliteit. Zeker omdat dit niet voor de eerste keer is dat er hoge ogen gescoord worden in Koiprijzenland.

IMG_9149

Maar goed de stands, ik heb een leuk gesprek gehad met Paul van Oase Living Water. Oase is goed bekent van water- en luchtpompen, en nu ook met een mooie combifilter. Ik weet zij bouwden deze al eerder, maar nu is er goed op de kwaliteit en werking van het filter gelet. Een mini interview met Paul in mijn video.

IMG_9137

Ook heb ik een kort gesprek gehad met Koen Gevers, Koen is al jaren bezig om een App te maken waar je kunt zien hoeveel voer je aan je Koi moet geven en bij welk filtermateriaal. Dat dit niet makkelijk geweest is legt hij in de video uit. In een ander blog hierover meer.

IMG_9135

IMG_9121

Ook kwam ik Bas van der Hulst en Orlando de Jonge nog even tegen in de vrijwilligers tent van de NVN. Orlando pakte stiekem mijn videocamera en nam een gedeelte van het gesprek tussen Bas en mij op…………

IMG_9131

Kortom, het was weer een fantastische dag, een weekend om niet snel te vergeten.
En de derde dag, nee toen was ik niet meer aanwezig op het terrein van de Holland Koi Show 2018.

Nee ik was op pad naar Nick Curvers, Nick is een begeesterde KoiKichi. Een man met een “K” in ieder oog! 

Dit interview komt later in deze maand.

Mijn dank gaat uit naar alle vrijwilligers, en speciaal naar de mensen die snacht’s de boel in de gaten hebben gehouden. Ook naar Domburg Sportprijzen Holland, want Hans is motivator van de FRIDLA, waarover later dit jaar meer. Uiteraard het bestuur en andere harde werkers van de NVN, dank.

Tot volgend jaar in het derde weekend in augustus.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *