Voerende Nick

Op bezoek bij Nick Curvers

 

Zondag 19 augustus 2018 was ik op bezoek bij Nick Curvers.

Het was bijzonder hoe ik ontvangen werd, na twee gigantisch fijne dagen op de Holland Koi Show 2018. Kan een bezoek bij alleen maar tegenvallen. Niets van dat alles, Ik werd ontvangen met zoveel gebak bij de koffie dat ik er (bijna) niet doorheen kwam ūüėČ Ook bij Nick dus de oude vertrouwde Limburgse gastvrijheid!

IMG_9153

Nick is een startende hobbyist die zijn zaakjes reeds goed op orde heeft. Hij heeft zijn 3e vijver gebouwd en over deze 3e vijver heeft hij dan ook goed nagedacht. Zijn vijver van 22 m³ heeft de beschikking over een trommelfilter met daarna een bewegend bed. Op de trommelfilter na, is dit allemaal zelfbouw. En ik moet zeggen dat heeft Nick goed gedaan.

Alles is netjes en overzichtelijk weggewerkt. Nick denkt goed na over het milieu want ook zijn waterpomp gebruikt zeer weinig stroom. Dit komt goed tot uiting in de onderstaande video.

IMG_9156
Nick kijkt en ziet dat het goed is!

 

Nick heeft overwegend éénkleurige Koi, dit doet hij met een doel. En dat is te waarderen, de waardering zit hem in het feit dat hij erover nagedacht heeft, en dat is belangrijk. Ook in de video hier meer over.

Ik moet Nick Curvers zeer bedanken voor het heerlijke (vele) gebak en de vele kopjes koffie welke ik gekregen heb. Het is gewoon waar, Limburgers zijn echt gastvrij!

IMG_9158
Nick kreeg visite

 

Nick tot snel ziens.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *