Kennisdelingsdag Chikara Koi met Ferdinand Hengeveld

 

Zaterdag 8 september 2018, het werd een leerzame dag zo vond ik. Er was meer dan voldoende te drinken, koffie, thee, en frisdranken in alle formaten. En Bram Blokland had weer een fantastische BBQ verzord.
IMG_9226
Dus wat kon er mis gaan, nou weinig. Het enige wat niet lekker ging was mijn camera, ik bedoel er was zeer veel tegenlicht dat het soms lijkt of je tegen silhouwetten aan kijkt. Maar toch was het redelijk goed verstaanbaar. Dus dacht ik weet je wat ik laat de video’s welke ik van de drie gastsprekers gemaakt heb onbewerkt zien. De reden is dat de informatie toch niet verloren gaat, en zo kun je ook de hele lezing per gastspreker horen en “zien” . Normaal knip ik wel eens in een video, wanneer het saai wordt of er gaat iets mis, maar bij de lezingen gaat het juist om het totale plaatje volgens mij.
IMG_9229
Zo kun je toch nog meekrijgen wat er gezegd is door de heren “sprekers” .

Vandaag trap ik af met spreker nummer één “Carbon Filter Specialist” Ferdinand Hengeveld. Ferdinand heeft zich door zijn beroep gespecialiseerd in een Koivijver filteren over Koolstof! Een interessante materie die nog wel eens voor discussie zorgde.
IMG_9230
Zoals te doen gebruikelijk bij Chikara Koi ging dit natuurlijk altijd met respect en soms met een lach(salvo). Uiteindelijk kun je er weer lering uit treken, dit is wel waar deze dag voor bedoeld is.
IMG_9242
Of het voor iedereen toepasbaar is, tja dat moet jezelf uitmaken, het is zoals Ferdinand ook herhaaldelijk zei “niet voor iedere vijver geschikt”. Deze lezing ging alle kanten uit Ferdinand durfde te beweren (en hij heeft gelijk) dat ons Nederlandse kraanwater nog aardig wat rest(gif)stoffen bevat. Dit bracht de gemoederen tot protest. Wat ook wel weer leuk was want Ferdinand redde zichzelf ook hier weer uit.
IMG_9239

Dank aan Ferdinand Hengeveld voor zijn uitleg aan ons over het filteren doormiddel van een Carbon filter.

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *