Röling Koi Shop

Vandaag was ik bij Mark Röling, een vijverbouwende Koihandelaar. Mark Röling is een kleine twee jaar geleden een Koiwinkel begonnen.

Ja en?

Nou weten wij dat er vaker Koiwinkels geopend worden, en na een klein jaartje weer dicht zijn. Mark Röling is daar denk ik een uitzondering op. Mark bouwt al jaren vijvers en zwembaden. Niet zo bijzonder zou je zeggen, klopt dat zijn er meer die dit doen. Maar Mark bouwt toch wel juweeltjes van vijvers, zoals de foto’s laten zien.

En of ze nou 10 kuub of 400 kuub zijn Mark draait er zijn hand niet voor om. En omdat Mark bij het einde van de Koivijver bouw steevast de vraag kreeg; weet jij ook waar je knappe Koi kan kopen? Hierop bedacht Mark dat hij dit ook zelf kon doen. Waarom niet, de kas achter zijn woning is toch groot genoeg. En zo geschiede; Röling Koi Shop werd een feit.

En is dit een beginnerswinkeltje?

Nee, integendeel. De winkel van de vijverbouwende Koihandelaar is zeker geen beginnerswinkeltje te noemen. Eerder een waarvan je zegt, hé waarom ben ik hier niet eerder geweest. Een winkel met behoorlijke vaten met knappe Koi erin. En allemaal separaat gefilterd, eerst een trommel en daarna een Bubbel bead filter.

De trommelfilters heeft Mark gemodificeerd door de spoelpomp eruit te halen en schoon water door de norsels te spuiten. Het schone kraanwater staat op vijf bar druk en middels een magneetklep wordt dit over de trommel gespoten. Dit maakt minder geluid en is volgens Mark bedrijfszekerder.

En zoals je in de video kunt zien heeft Mark best mooie Koi zwemmen. Waar ik toch wel blij verrast door was. Ook tijdens het gesprek in de winkel merkte ik dat het hem niet alleen om de verkoop ging maar toch ook om het welzijn van de Koi!

Daarnaast is hij toch ook wel de man die luisterd naar de wens van de klant. Ook dat is iets wat belangrijk is, want er is altijd een spanningsveld van wat wil de klant, en wat wil en kan hij betalen. Toch komt hij daar altijd weer uit. En dat is een groot goed. Het adres van Röling Koi Shop is Steenwijkerveld 1, 1424 RP, te De Kwakel.

Hieronder de video welke ik bij Mark maakte.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.