Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd om deel te nemen aan de NVN Cursus onderhoud en vijverbouw. Was deze alleen voor beginners?

NEEN

Zeker niet, de NVN Cursus onderhoud en vijverbouw. Deze was er zeker ook voor de gevorderde hobbyist! En dat was nou net wat je niet zou verwachten. De cursus werd gegeven door Dirk Zwagemakers een bevlogen kennisvolle hobbyist met een NVN hart.

Dirk Zwagemakers gaf met passie zijn kennis door aan de curcisten!

De cursus ging zoals de titel ” NVN Cursus onderhoud en vijverbouw, alleen voor beginners” over het nieuw te bouwen, verbouwen of repareren van je vijver. En dat niet alleen, nee zeker niet. Zo af en toe kwamen de resultaten van een slecht gebouwde vijver ook nog naar voren. Want wanneer je vijver lees; je filtersysteem niet goed gebouwd zijn levert dit enorm veel problemen op.

Wanneer een filtersysteem niet goed werkt dan krijg je problemen zoals, parasieten of bacteriën welke je liever niet op je Koi ziet. Ook werd er speciaal ingegaan over hoe te handelen bij je filter in de winter. Het leuke is dat ik hier reeds eerder over geschreven heb.

Na de cursus kon je dit soor berekeningen maken.

Zo kwamen diverse manieren om het water langs je filtersysteem te laten stromen aan het bod. Zoals Beadfilters, zandfilters, trommelfilters, meerkamerfilters en eigenlijk te veel om hier op te noemen. Wanneer je toch van plan was te bouwen, verbouwen of gewoon wat kennis over vijverbouw, snelheden van het water door je pvc? Ja dan was dit de cursus die je echt had moeten bijwonen

Blije cursisten

Maar geen nood, deze cursus wordt zeker weer herhaald. Hou hiervoor de site van de NVN in de gaten. Dirk bedankt voor jouw inzet, het was weer een feestje om je zo te horen.

Hieronder een impressie video van de cursusdag.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

2 gedachte over “NVN Cursus onderhoud en vijverbouw, alleen voor beginners?”
  1. Mooi stuk geworden Engel.

    het was een leuke gezellige maar zeker ook leerzame dag.
    met leuke geïnteresseerde cursisten die actief goed meededen.

    absoluut voor herhaling vatbaar.

    Grt. Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *