Afgelopen zaterdag waren Vincent van Luipen van Koi Opkweek en ik op bezoek bij Euregio Koi Show voorzitter Patrick Beld. Vincent als verkoper van Europa’s mooiste SluierKoi en ik als medeoprichter van de onvolprezen FRIDLA.

FRIDLA staat voor “First Royal International Dutch Longfin Association”. Ja ik weet het een mond vol. Daarom hebben wij het ook alleen maar over de FRIDLA. Zeker met een pilsje op lukt het vaak niet meten om de woorden snel achter elkaar uit te spreken 😉

Wat hebben wij besproken; op de gezelligste show van Koi Europa komt een grote tent waar ongeveer 300 SluierKoi getoond worden. Hiernaast komt de verkooptent van Koiopkweek. Hier kun je de mooiste SluierKoi aanschaffen. Want je weet pas dat je Koi hebt wanneer je een SluierKoi hebt zwemmen. Ooit heeft iedere Koiliefhebber een prachtige SluierKoi in zijn vijver!

Wij werden verwend met de meest lekker Pizza’s gemaakt door de charmante gastvrouw Geke!

Hoewel van de laatste zin ben ik niet zeker. Er zijn genoeg mensen die ze niet mooi of zelfs lelijk vinden. 2 jaar geleden vond ik dat ook zo. Maar nadat ik bij Do-It een interview hield zag ik er enkele zwemmen in de vijver van Angelo. Dit waren exemplaren van ruim 80 cm.
En toen dacht ik, hé toch wel mooi zo met die sluiers. Even daarna zag ik er weer een paar zwemmen bij WisiKoi, ook toen werd mijn oog ernaar getrokken.

De grote klap kwam bij Vincent van Luipen, die had er gewoon een paar honderd zwemmen. En ja hoor Engel was om, mijn vrouw blij want die wilder er al langer een in de vijver. En zo geschiede, ik ben om, ik ben uit de SluierKoikast, rust in mijn hoofd en ook in de vijver met deze sierlijke prachtige Showa SluierKoi.

Wat ook leuk is, is dat de Euregio Koi Show dit jaar zijn tiende editie houd. En dat is toch iets waar de organisatie die dit dus al tien jaar doet best trots op mogen zijn. Maar zoals echte Twentenaren betreft, daar worden ze niet warm of koud van. De Hollandse nuchterheid is in Het Hulsebeek ook dit jaar weer te vinden. Wel de gezelligste, dat dan weer wel 😉


Ik wil het hele bestuur en al de vrijwilligers die hun tomeloze inzet al tien jaar vertonen van harte feliciteren met deze mijlpaal. Op naar de volgende tien jaar!

De vijver van Patrick op dit moment.
En zo ziet het er zomers uit!

Hieronder een videoverslag met Patrick Beld.
Patrick en zijn team waar ieder teamlid een even grote inzet heeft voor en tijdens de Koishow, maakt bekent welke veranderingen er met de show komen. En geloof mij dit is niet gering. Nee bij de Euregio Koi Show staat men niet stil, hier is sprake van innovatie!
Patrick en Geke bedankt voor het fantastische ontvangst en de ovenheerlijke pizza’s!

O, en ik vergeet het bijna, vergeet je, jezelf niet aan te melden op mijn Youtube kanaal. Wanneer je het belletje naast aanmelden ook aanklikt hoef je nooit een video te missen van Koiengel.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.