Koi Opkweek

Dat de SluierKoi Europa veroverd is iets wat mij niet verbaasd. Eerder heb ik al lovend over deze vorm van Koi geschreven en gesproken. Vandaag ben ik op bezoek bij de momenteel grootste SluierKoi importeur van Europa. De meesten weten het al, dit is Vincent van Luipen van Koi Opkweek te Maasdijk.

Koi Opkweek

Door zijn inmiddels goede contacten met de bekende Japanse SluierKoi kwekers, Itaru Suda van de Suda Koi Farm en Manabu Yamazaki van Yamasan koi farm, kan Vincent wat makkelijker aan de betere SluierKoi komen. Iets wat ook terug te zien is in de video onderaan deze pagina.


Deze twee kwekers bewijzen dat een SluierKoi niet alleen maar een Koi is met lange vinnen. Nee zij leveren pas SluierKoi af wanneer ze goed zijn. En met goed bedoel ik geen geravelde vinnen, gelijk aan beide kanten van de Koi en dan niet alleen eenkleurige SluierKoi, nee in alle denkbare kleurvariaties, hoe mooi is dat dan!

Waar ik ook geweeest ben dat is Hans van Domburg. Iedereen kent hem wel van de sportprijzen welke op de Koishows worden uitgereikt. Hij is zo ongeveer de koning van de Koisportprijzen.

Waarom ik daar geweest ben? Hans is de grote initiator van de SluierKoi. Waarom? Hij verteld het allemaal in de video welke ik gemaakt heb bij hem op kantoor.

Hieronder mijn interviews aangevuld met mooie beelden van echt SUPER SluierKoi. Ik zeg, geniet zonder vooroordelen en laat het over je heenkomen. En misschien zien wij elkaar weer op de Koishows waar de FRIDLA en Koi Opkweek aanwezig zullen zijn.

Ik wil iedereen bedanken voor de medewerking aan de video en blog. Het was voor mij een rollerkoaster van ervaringen en leerzame momenten. Bedankt, Toën, Joop, Vincent en Hans voor deze onvergetelijke dag.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *