Peter van Kampen bouwt zelf zijn Koi vijver

Peter van Kampen bouwt zijn Koi vijver met een zelfbouwpakket van Chikara Koi.

Vandaag een blog en video over Peter van Kampen die zelf zijn vijver bouwt. Dit deed hij bijna geheel zelf met een zelfbouwpakket van Chikara Koi.

Ziek

Hij heeft de kuil laten graven door een grondwerker en laten afvoeren door wat jonge sterke vrienden. Het plan was dat hij rustig aan zelf de vijver zou gaan opbouwen. Alleen dit viel vies tegen want hij werd ziek, en dan is het goed om te weten dat je vrienden hebt. Arie, Gerrit en Meindert hebben hem fantastisch geholpen. Wel onder de regie van Peter, maar zij deden het zware werk.

De vijver werd bekleed door Andy Kaak van Vijverfolietechniek

Planning

Twee jaar aan planning. calculeren, wikken en wegen. Welk soort filter zal ik nemen, welke pompen, welke luchtpompen. Metselen, of sandwichpanelen, folie of polyester, één raam of twee of drie, of geen raam. Gelijk met de grond of erboven en hoe hoog dan. Dit waren de dingen die hem en zijn minstens zo enthousiaste vrouw Cynthia bezig hielden.

Het was werkelijk leuk om een herhaling van al die gedachtenspinsels te zien, welke ik had voordat ik mijn huidige vijver ging bouwen, ook bij hem te zien langskomen. Ik was er getuige van omdat hij vier deuren naast mij woont! Dus was ik vaak aanwezig bij de bouw om de vorderingen gade te slagen.

Hieronder het eerste interview voordat er begonen werd met graven en bouwen. Ook zie je nog een gedeelte van de bouw. Het tweede deel van deze bouw (de afwerking) wordt een volgende keer getoond, want door het ziek zijn van Peter liep het een en ander vertraging op. Wel wil Peter langs deze weg wederom zijn vrienden Arie, Gerrit en Meindert zeer hartelijk bedanken, voor al het werk wat zij gedaan hebben.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *