Rob de Vos

Rob de Vos zit met zijn bedrijf Japan Koi Service in het Koimekka van Japan. Het is niet raar dat ik daar Niigata mee bedoel.

De goedlachse Rob de Vos

Bij veel Koiliefhebbers is maar weinig bekend over hoe een Koi uit Japan naar Nederland komt. Rob de Vos is een van de weinigen die er voor zorgdraagd dat jouw Koi zo gezond mogelijk naar Nederland komt.

Het laden van de vrachtauto

Hij regeld de afhandeling in het kader van gezondheidscontrole’s en de douanepapieren. Dat dit geen sinecure is moge duidelijk zijn. Want levende dieren hebben gelukkig ook rechten en die worden door de diverse instanties gerespecteerd, ook in Japan.

In deze auto rijdt Rob de Koidealers naar de Koikwekers

Om dit allemaal te verduidelijken had ik Rob bij mij thuis uitgenodigd om eens te vertellen hoe het een en ander in zijn werk gaat. Want als hobbyist zomaar even aanbellen bij een Koikweker, nee dat gaat niet!

Tijdens ons gesprek merkte ik dat hij een gepasioneerd man is en dat het niet raar is dat zijn bedrijf tegen de klippen aan groeit. Rob heeft jaren bij een ander soortgelijk bedrijf gewerkt en is pas (vorig jaar) zijn bedrijf gestart.

Rob verteld in het onderstaande interview alles over het wel en wee van zijn bedrijf in Japan.

Rob, zeer bedankt dat je de moeite en de tijd genomen hebt om even voor de camera te verschijnen. Het was gezellig en leerzaam!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *