Chikara Koi

Het paradepaardje van Chikara Koi, Shinkõ Koifood wordt bereid onder stoom. Waarom zeg ik dat, wel het wordt niet gebakken voor de lange houdbaarheid maar gestoomd. Zo blijft dit voer korter houdbaar, maar ook van een hogere kwaliteit. Want wanneer je iets bakt of boven de 100 C brengt, dan sterven bepaalde dingen in zo’n product af. Niet alles want anders zou er geen product zijn maar poeder 😉 Dit wordt dan weer opgelost door achteraf, vitamines toe te voegen middels een spray.

Ingrediënten van het voer

Deze blog sluit aan op mijn eerdere interview met Joop van der Zalm. Hij heeft dit voer ontwikkeld en bedacht op verzoek van John. Klik hier voor dit interview

Bereiding

Ik was vandaag bij John de Leur en Hans Heijkoop waar het Shinkõ Koifood gedeeltelijk wordt bereid.
Want in de winkel na sluitingstijd worden door John en Ans de grondstoffen afgewogen en in zakken geladen.
Deze gaan dan naar de boelies fabriek van Hans Heijkoop om het Shinkõ Koifood verder te bereiden.

Wanneer het voldoende gekoeld is gaat het voer weer terug in kratjes naar Nieuwegein om in een speciale droogkast te drogen. Om later te worden ingepakt in de bekende emmers.

Bedanken

John komt in de video nog uitgebreid terug op de hulp die hij kreeg van House of Kata. Zij hadden hem meegeholpen met de eerste commerciële badges voer voor de verkoop. Ik kon dan ook echt merken dat ondanks hij het nu niet meer bij House of Kata maakt, nog steeds dankbaar is voor de hulp.

Makkelijk?

Ja het lijkt makkelijk, maar veel, heel veel werk zit hieraan vast om de hongerige Koi weer van heerlijk Shinkõ Koifood te voorzien.

Hieronder zie je de video welke ik gemaakt heb van het productieproces nader uitgelegd door John de Leur.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *