Het was tweede pinksterdag 10 juni 2019 en de Young Holland Koi Show was een feit.
Voor de eerste keer in Naaldwijk bij ” De Watertuin” een restaurant met een wereld keuken. En dat niet alleen, nee er waren aan het restaurant prachtige tuinen met mooi aangelegde vijvers.

Dus was je de Young Holland Koi Show een beetje zat was er genoeg gelegenheid om jezelf te vermaken in de grote kas met tuinen. of een heerlijke lunch tot je te nemen.

Wat was er te zien op de Young Holland Koi Show

Eigenlijk moet ik zeggen wat was er niet te zien. Daar kan ik kort over zijn, er waren bijna geen handelaren, ik zeg “bijna” omdat er wel enkele aanwezig waren.

Wat was er wel

Koi, dat was er wel, en dit jaar volgens de insiders was de kwaliteit zeer hoog. Niet eerder waren er zulke mooie Koi te bekijken als op deze zeer druk bezochte Koi show.

Wat was er nog meer te zien

Vincent van Luipen van Koi Opkweek, had ook een primeur. Hij heeft al sinds lange tijd de vijvers van De Watertuin in beheer. En hiermee heeft hij veel eer behaald want een ruim jaar geleden was er nog veel achterstallig onderhoud in te halen.

Zo moesten er lekkende vijvers weer waterdicht worden gemaakt en het visbestand aangevuld worden. Ook waren de meeste filters te klein of ” buiten gebruik”.

Maar nu naar de primeur van Vincent. Hij heeft in De Watertuin ook een Koiwinkel geopend. Dus vanaf tweede pinksterdag kun je nu ook na het eten een Koi kopen, hoe leuk is dat. Vincent verteld in de video precies hoe een en ander in zijn werk gaat.

Druk, maar wel zeer gezellig

Ik kon vanwege de drukte niet alle Koi filmen, mede omdat er een net over de vats zat, (tegen het springen) was dit niet haalbaar. Wel heb ik Alex Kastelein bereid gevonden, om het net even te verwijderen. Want hij had zijn schitterende Doitsu Ochiba ingezet, en een van deze schoonheid, had ik niet eerder gezien.

Hieronder een impressie van de drukte en de grote gezelligheid welke daar dan ook weer de boventoon voerde!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *