Op bezoek bij Koihobbyist Peter Velzel, een echte Tukker zonder poespas! Omdat ik opnames maakte van de kweek bij Koicentrum Van Keulen en omdat ik reeds lange tijd beloofd had om eens bij Peter Velzel langs te gaan. Was het van Nijverdal naar Enschede een stuk dichterbij dan vanuit IJmuiden. Dus kon dit mooi gecombineerd worden!

Koi Kichi

Peter was mij voorgereden zodat ik niet hoefde te zoeken. Hij heeft een mooie vrijstaande woning met een idemdito mooie grote tuin. Hier is zijn passie ingebracht, een waaraan je de echte Koi kichi kunt herkennen.

Na een uitgebreide lunch ging het tijdens de lunch toch al snel over Koi. Het is raar maar waar, overal waar ik kom om te interviewen gaat het over Koi. Maar goed daar heb ik ook een beetje verstand van dus een prettig gesprek is zo geboren. En,…… waar moet je het anders over hebben 😉

Passie

Peter vertelde waar zijn passie ligt bij het Koihouden, en zoals velen weten is dit natuurlijk bij de Koiwedstrijden. Om die reden is hij dan ook altijd te vinden op de Koishows. Een goede zaak zo lijkt mij.

Ook bij Peter gaat het niet altijd goed…

Op mijn vraag aan Peter, wat was het ergste wat jij ooit hebt meegemaakt met jouw Koi, dat was een lang verhaal, en ook best wel dramatisch. In de video kun je horen en zien wat er gebeurde.

Wat ging er wel goed.

Wat er wel goed ging? dat was het jaar 2018, in dat jaar heeft Peter vele prijzen mogen winnen. Er was vorig jaar geen Koishow of Peter won er wel een prijs. Enne meedoen is leuk, maar winnen is fantastisch, toch?
Hij is Jeroen van Keulen dan ook zeer dankbaar voor zijn bij hem gekochte winnaars!

Hieronder de video van het interview met Peter Velzel.
Peter en uiteraard ook Francis, bedankt voor jullie hartelijke ontvangst. En de uitleg over jouw vijver!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *