24 / 100

Cullen bij Jeroen van Keulen is geen kleinigheidje. Nee dit is bloedserieus werk.
Zeker wanneer het de eerste keer van een kweek betreft, want hier wordt de grootste scheiding gemaakt. Hier wordt bepaald wat een toekomstige kampioen wordt, en welke niet.

Vorige keer was ik ook al bij Jeroen om te zien hoe de selectie van Koi plaatsvind welke geschikt zijn voor de kweek. Vandaag zie je een verslag van het cullen van die kweek.

Tegenvaller

Dit jaar is de kweek wat tegengevallen, hier legt Jeroen in de video uit wat de kweek mankeerd. Hij praat hier eerlijk en vrij over. Geen geheimzinnigheid, niets van dat. Hij hoopt op volgend jaar beter, net als ik uiteraard.

Intensief werk

Het cullen van de Koi is geen werkje van “dat doe ik even tussendoor”. Integendeel, het is zwaar werk. Dit komt omdat je de hele dag bukkend zit en zeer geconcentreerd moet opletten, welke Koi door mag gaan. Denk hier niet te ligt over. En tellen, dat is wat ook moet, elke Koi die doorgaat wordt geteld. Dit wordt bijgehouden met zo’n teller welke je ook bij festivals ziet, om grote mensen massa’s te tellen.

Kijkersvragen

Er waren toch nog enkele kijkersvragen die mij persoonlijk hadden gemaild. Uiteraard gaat Jeroen hier in de video uitgebreid op in.

In onderstaande video kun je een indruk krijgen van het cullen van de Koi en wat daar aan kennis van zaken bij komt kijken.
Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze video, stel ze gerust ik zal ze weer meenemen naar Jeroen. Dan zal hij ze bij de eerst volgende keer beantwoorden.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

2 gedachte over “Cullen bij Jeroen van Keulen”
  1. Hoi John,
   Die vraag kreeg ik al eerder. Er wordt van de Koi afscheid genomen. Deze gaan naar een destructie bedrijf.
   Dit gebeurt overigens overal in de wereld.
   Ik hoop dat je wat hebt aan dit antwoord.
   Met vriendelijke groet,
   Engel Kromhout van der Meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *