Er was ook zoveel te beleven dat er toch weer een deel twee aan te pas moest komen over de Holland Koi Show 2019. Het was mij dan ook wat. Mooi weer, minder mooi weer en een dag met regen. Tja het blijft Holland zeg ik dan maar.

Noviteiten

Ja er waren wel weer wat noviteiten te zien. Ik heb enorm genoten van Angelo Wijling van Do-It en zijn meerkamerfilter als een cafetaria model. Wat ik daar mee bedoel kun je zien in de video.

Ook stond dit jaar voor het eerst de firma Auga, bekent van zijn waterpompen op de Holland Koi Show. De heer Ton Fontijn (ik mocht Ton zeggen) laat de nieuwste vijverpomp zien. een inline pomp. Interessant voor die dit nou net al een tijdje aan het zoeken was. Wist je dat deze pompen ook gewoon in het water kunnen. In de video laat de Ton zien wat de voordelen zijn van dit soort pompen.

Waterploeg

De helft van de complete waterploeg gaf exclusief een interview. Zij laten horen hoeveel water er gebruikt wordt op de Holland Koi Show. Daarnaast vertellen zij ook wat ze allemaal doen om onze zwemmende juwelen het zo goed mogelijk naar de zin te maken. Niet alleen leuk om te zien maar ook leerzaam.
En dat is nou net waar de hele Holland Koi Show om draait. Juist, de leermomenten.

Genoten

zoals ik in deel één van de Holland Koi Show schreef, ik heb enorm genoten. Op facebook heb ik wel negatieve dingen kunnen lezen. En soms ook best wel positieve opbouwende kritieken. Waarvan ik dacht ja daar heb je een punt.
Maar, vergis je niet, ga er maar aanstaan. Wettelijke regels, regels van de Kasteeltuinen. Gemeentelijke regels. En het welzijn van de Koi. Ik geef het je te doen.

Ik hoop dan ook van harte dat de critisasters van dit jaar, volgend jaar hun positieve bijdrage gaan leveren in hun vrije tijd, tijdens de voorbereidingen van de Holland Koi Show 2020. Want een frisse wind hoeft zeker niet negatief te zijn.
Overigens, de volgende editie van de Holland Koi Show is weer zoals gewoonlijk in het derde weekend van augustus.

Het HKS leugenbankje zat ook weer vol!

Zie hieronder mijn videobijdrage van de Holland Koi Show.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *