Jos Derks presenteert, Cursus Visziekten Diagnostiek

Het is Jos Derks gelukt, hij heeft een mooi eigen bedrijf opgericht welke zich specialiseert in Diagnostiek voor visziekten. Daarom gaf hij ook in dit nieuw ingerichte pand een cursus Visziekten en Diagnostiek.

Cursus visziekten diagnostiek

Voor wie is de cursus bedoelt?

De cursus is bedoelt voor Koidealers, mensen die in de visteelt werken en ook voor dierenartsen die meer diepgang willen hebben in hun kennis.
Dus niet echt voor de startende hobbyist.

Waar werd de cursus gegeven?

De cursus werd gegeven in het bedrijf van Jos, Fishhealth te Druten. Hier heeft Jos een cursuslocatie gecreëerd welke werkelijk schitterend te noemen is. Van alle gemakken voorzien. Van scalpel tot microscoop . Een ondezoekscentrum waardige locatie dus. Hier wordt indien nodig jouw swap van de Koi, maar ook andere vissen op kweek gezet. Zodat van van deze kweek conclusies getrokken kunnen worden. En met deze conclusie kan men de ziekte vaststellen om zo tot de juiste medicatie te komen.

Hoe werd de cursus ervaren

Zoals ik het zag was er een gemoedelijke sfeer onder de Koidealers en was er van concurrentie geen sprake. Wel een gezamenlijke humor, dat dan weer wel!
En ook respect naar elkaar toe over het soms ontbreken van dat kleine stukje kennis.

Jos geeft meer dan alleen cursussen voor Koidealers

Zeker geeft Jos meer dan cursussen voor Koidealers. Zo geeft hij ook cursussen voor de beginnende hobbyist. Leer de geheimen van de microscoop tot het voorkomen van visziekten.
En dat niet alleen, nee ook komt hij desgewenst langs wanneer je zelf geen diagnose kunt stellen. Hier adviseert en stelt een diagnose over jouw vijver. Bijvoorbeeld is jouw filter wel toereikend, of heb je te veel Koi zwemmen. Desgewenst neemt hij enkele afstrijkjes van jouw Koi om deze op kweek te zetten.

3D microscoop

Hieronder een korte video van de cursus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: