Vorige week liet ik al een stukje zien in mijn video van de ikeage bij Hirasawa. Later in mijn Japanblogs een kort interview met deze meester van de Koi. Maar dit komt later. Eerst wat tekst over de Ikeage.

Wist je dat Hirasawa meer dan 300 mudponds heeft?

Ja, het is echt waar, hij heeft meer dan driehonderd mudponds. En juist op deze dag toen het zo rond de twintig graden Celsius was, werd een van deze mudponds leeg getrokken. Hoe mooier kun je met je neus in de boter vallen?

Veel, zwaar werk

Het is inderdaad veel en zwaar werk, wat Hirasawa en zijn familie en uiteraard ook zijn personeel. Dit alles om de mooiste Koi te kunnen kweken. Dit alles met een bezieling die ons soms te boven gaat. En uiteraard ook om geld te verdienen. Maar als je 365 dagen per jaar aan het werk bent dan mag je ook wel wat verdienen lijkt mij.

Ook hier werkt de Koimakelaar hard mee

Ja echt het lijkt dan weel relaxing time, maar ook Rob de Vos, bekent van Japan Koi Service, werkt hard mee om de mooiste Koi uit te zoeken voor de beste prijs. Althans zo heb ik het ervaren. Niet tot de bodem van de bak onderhandelen, en toch zorgen voor faire prijzen waar zowel de Koidealer als de Koikweker blij mee zijn.

Wie schrijft die blijft!

Hieronder de video van de Ikeage bij Hirasawa.

Het is een behoorlijk uitgebreide video over de ikeage. Dit komt omdat ik redelijk dichtbij de opnamen kon maken. En echt iedere keer komt er een Koi omhoog waarvan je denkt; die mag met mij mee!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *