Deel vier alweer van Koi Engel in Japan. En dan ben ik nog niet eens op de helft van mijn avontuur in Japan. Zie je dit pas voor het eerst, kijk dan ook eens naar deel één, twee of drie!

Werk genoeg

Ja dat was het zeker elke dag weer hard werken voor mij maar zeker ook voor Mark Röling en de Koimakelaars. Iedere dag om acht uur in de auto op weg naar de mooiste Koi. Na meestal een ritje van dertig minuten konen wij onze ogen weer trainen om de mooiste Koi te selecteren. Dit duurde dan onafgebroken tot half zes in de namiddag. Oh ja, nog wel even lunchen tussendoor.

Erg veel bezoeken aan verschillende Koikwekers

Ja echt, de hele dag op pad, is dus geen kleinigheid. Soms wel bij zeven tot acht kwekers per dag. Ik had op het eind van de dag niet eens meer door dat wij bij een bepaalde kweker al eerder op de dag geweest waren. Meestal herkende ik ze wel weer aan de Koi, dat dan weer wel!

Video

Ik laat vandaag vooral veel Koi zien welke in de Koihuizen rond zwemmen. De ene keer iets mooier dan de andere keer. Maar slechte Koi zie je niet, een lust voor het oog, en echt soms wordt je er gewoon hebberig van. Vaak liet ik de camera op een punt staan zodat de Koi zelf besloten om zich aan jou te laten zien. Dit in alle rust en schoonheid van de Koi.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *