Ja, de tijd vliegt nu alweer deel 5 van Koi Engel in Japan. En nog heb ik niet alles besproken en laten zien wat ik gefilmd heb. Vandaag dus weer een stukje Japan bij jou op je tv of pc.
Lees ook deel vier en de andere delen

Hoe ik het beleefd had

Er wordt vaak gevraagd, hoe heb je het beleefd daar in Japan. Daar kan ik kort of lang over zijn, ik bespaar jullie de lange versie maar.
Ik heb het ervaren als een andere wereld en toch ook weer vertrouwd.
De andere wereld zat hem in het feit dat het er schoon op straat was. En toch zag je nergens een prullenbak op straat, denk daar maar eens over na!
Het vertrouwde zat hem voornamelijk in het feit dat ik de hele dag Koi zag, daar hoef ik denk ik niet verder op in te gaan. 🙂

Sneeuw of geen sneeuw

Ik werd vaak gewaarschuwd dat ik te laat in het seizoen ging, want er zou dan sneeuw liggen. Ik heb gelukkig geen vlokje sneeuw gezien, mensen die mij beter kennen weten dat ik een hekel aan sneeuw heb en ook waarom. En toch had ik dat ook wel eens willen zien. Maar ja je kan nou eenmaal niet alles zien en krijgen, toch?

Interview met Suda san

Ik had ook een kort interview met Suda san, de bekende kweker van de ook door mij zo geliefde sluierKoi. Zijn zuster Yukari had mij twee dagen op sleeptouw genomen en dus meteen maar even bij Suda san een interview gedaan. Waarna ik ook werd uitgenodigd voor de lunch, een traditioneel Japanse lunch. En echt dat was heerlijk, maar ook de warmte en de bedoeling om mij nog dikker te krijgen vond ik dan ook wel weer eervol. Echt leuk om op deze manier Japan te leren kennen.

Video

De video bestaat uit het interview van Suda san en enkele mooie beelden van schitterende Koi, maar ook weer van de omgeving. Veel plezier met het kijken. Enne vergeet je niet te abonneren op mijn Youtube kanaal!
Hieronder een selectie van Mark Röling.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *