Hoe snel het gaat, zo zit ik nog in november in Japan en het is nu al weer februari 2020. Omdat ik niet uitgepraat raak over Japan en de Koiwereld wil ik dit graag met jullie delen. Komt goed uit want de tuinen rond de vijvers zien er momenteel toch niet uit. Waardoor er nog geen vrijwilligers zijn die een interview willen over hun vijver.

Waar gaat de video over

De video heeft een interview met Mischa Koeijers ook bekent onder Mr Nishikigoi . Maar ook unieke beelden van het uit sorteren van Koi bij diverse kwekers. Bekijk ook eens de andere delen van mijn reis naar het mekka van de Koi in Niigata.

Enkele mooie opnamen

Ook zul je enkele mooie opnamen zien van gebowlde Koi welke ter keuring hun rondjes zwemmen. Een werkelijk prachtige Kohaku en ook enkele mooie Shiro Utsuri. En uiteraard weer mooie sfeerbeelden bij de diverse kwekers van de zwemmende juwelen.

Koikwekers zijn harde werkers


Mensen wat heb ik een respect voor deze vorm van boeren, want uiteindelijk is dat wat zij doen. Een Koikweekboer dus. En aangezien overal ter wereld de boeren harder werken dan de gemiddelde arbeider, kun je een Koikweker hier ook onder scharen. Uiteindelijk waren generaties terug de kwekers eerst en vooral boeren, rijstboeren dus. Je ziet ook nog regelmatig rijstvelden afgewisseld met Koivijvers.

Vergeet niet je te abonneren op mijn You Tube kanaal!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *