28 / 100

Op bezoek bij Marthé de Pee. Ja, het is al even geleden dat Marthé bij mij thuis was om te vertellen over de plannen van House of Kata. Nu was het mijn beurt om eens bij Marthé op bezoek te gaan. In zijn “Huize Heerlijkheid”.

Een leuk ontvangst met, ja hoor gebak!

Ik werd zoals verwacht een warm welkom geheten met koffie en gebak. Je zou het zo niet zeggen maar ik ben er gek op.
Marthé is een gezellige prater, die zoals je in de video kunt zien een ware spijtoptant is. Want echt Marthé is een paar jaar Koiloos geweest. Wat moet dat een hel zijn denk ik dan.

Maar ook bij Marthé begon het weer te kriebelen

Jawel, wanneer hij bij zijn broer op visite kwam, en daar weer bij die vijver aan het kijken was. Ja dan begon het bij Marthé weer te kriebelen. En jeuk kun je negeren maar je kan er ook aan toegeven. En echte Koi Kichi geven in dit soort gevallen toe! Zo ook Marthé.

Wim, de broer van Marthé, die hem toch weer overhaalde een vijver te nemen

Hoe moest mijn nieuwe vijver worden

Hoe Marthé zijn nieuwste vijver moest worden was al snel besloten. Marthé is een man van denken en doen, en dan ook niet meer twijfelen. En zo werd zijn nieuwe vijver bedacht en gebouwd. En in die tijd was dat best wel revolutionair, want hij werd met sandwichpanelen gebouwd. Hoe? dat kun je in de video zien.

Wat je ook kunt zien is dat Marthé een man is van oplossend denken en handelen. Hij is geen twijfelaar, dus daarom weet hij ook zo goed van zijn vijver te genieten. Want zitten op de vijverrand in het zonnetje zal hij wel vaak zijn Zen momenten hebben gehad.

Koi Eagle

Marthé is altijd een actief lid geweest van Koi Eagle, een forum uit vervlogen tijden. Dit voormalige forum met een schat aan informatie is juist sinds kort veelvuldig op feestboek te zien.

House of Kata

Op de grootste Koi Show ter wereld is Marthé ook altijd te vinden. Hij zit dan altijd bij House of Kata. En begeleid hier de Koidealers welke kennis kunnen maken met de nieuwe artikelen. Dus als je dacht waar ken ik hem nou toch van…..

Video

De video laat veel beelden zien van de opbouw van de vijver van Marthé. En ook waar hij zijn voer koopt en Koi.

Marthé, bedankt voor de goede uitleg en de gezelligheid. Ik heb genoten van jouw passie welke gelijk weer nuchter te noemen is. Geen poppenkast gewoon doen. Prima instelling, tot later!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *