Wim de Pee
73 / 100

Wim de Pee, kwam ik tegen bij zijn broer, zie ook hier. Hij nodigde mij meteen uit om een kijkje te nemen bij zijn vijver. Iets wat ik mij natuurlijk niet twee keer laat zeggen. En zoals je in de video zien kunt was het niet voor niks dat ik even mee ging. Wim heeft een KP, ofwel Koi Paradijs. De afkorting KP krijgt hierbij meteen een andere demensie!

House of Kata

Wim ken ik al een tijdje, want tijdens het jaarlijkse grote feest bij House of Kata op de Holland Koi Show, zien wij elkaar. Hij Bediend dan de BBQ en ik bak de Scholletjes. En zo hebben wij elkaar leren kennen. En wij praten dan natuurlijk wel met elkaar daar. Dit gaat dan meestal over uhh, ja hoor Koi natuurlijk.

Wim is ook de broer van Marthé

Ja echt, je zou het qua postuur niet zeggen maar Wim is de broer van Marthé de Pee. Hij is met het Koivirus besmet geraakt door zijn jongere broer. En ook hij is met een paar goudvissen begonnen (wie niet?) en nu heeft hij een vijver van ongeveer 35 kuub. Dat hij hier een grote passie voor heeft dat moge blijken uit het enthousiasme hoe hij over zijn vijver praat.

Zijn vijver is in natuurvorm gebouwd

Een vijver in natuurvorm wie wil dit niet, de meesten onder ons hebben vaak niet genoeg ruimte om een natuurvorm vijver te bouwen. En daar ontbreekt het bij Wim nou net niet aan. Ruimte genoeg en daarom was de keuze al snel gemaakt, het werd een natuurvorm vijver. Of hij mooi is, dat mag je zelf beslissen. Maar Wim is er gelukkig mee, en daar gaat het om. Persoonlijk vind ik dit wel de mooiste manier van vijvers, ondanks dat ik een rechthoekige bak heb. Ik blijf dit de mooiste vorm van vijvers vinden. Het is natuurlijk ook een factor ruimte welke je al snel doet beslissen dat je vijver een natuurvorm of rechthoekig moet worden!

Filter

Wim filtert zoals je kunt zien in de video via een trommel, bewegend bed en een plantenfilter. Met deze laatste heeft Wim zeer lang nagedacht voor hij hem bouwen ging. Dat komt omdat zijn ervaring en visie zei, dat een plantenfilter mooi is maar ook gevaarlijk. Gevaarlijk in de zin van achterblijvend vuil wat weer een bron voor diverse parasieten is. Zoals de beruchte Costa, ook wel de moordenaar van menig Koibestand genoemd. Hoe en wat hij gedaan heeft om dit filter een goed filter te laten worden, zie je ook in de video.

Zilveren ballen

Ja Wim heeft zilveren ballen, vier nog wel. Deze zijn vrij groot en drijven in de vijver. Waarom verteld Wim ook in de video. Het heeft ook nog een mooie sierwaarde.

Video

In de video zie je Wim (uiteraard) en zonder poeha merk je toch dat hij best trots is op zijn vijver met tuin. Hij heeft deze tuin zelf ontworpen en het is zo mooi en harmonieus gedaan. Dat kom je niet vaak tegen. Mooie bomen die met zorg geplaatst zijn. Een boom plaatsen kan iedereen, maar deze wordt ook groot, en past hij dan eigenlijk nog op die plek? Bij Wim wel, en dat maakt zijn tuin zo mooi. En eigenlijk alle borderplanten welke hij in de grond gezet heeft, zijn met de zelfde passie en berekening geplant. En toch oogt het zeer natuurlijk.

Wim, bedankt dat ik jouw KP “Koi Paradijs” mocht bekijken, veel succes met de manier zoals jij de hobby beleefd voor de toekomst. Maar dat zal wel goed komen, want er groeit niet zo maar iets of er zwemt niet zo maar iets. Over alles is zeer goed nagedacht! En dat maakt jouw tuin tot een unieke tuin.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *