24 / 100

Op bezoek bij André Duineveld te Lemelerveld. André is een man die door zijn ziekte enkele jaren geleden uitkeek naar een leuke hobby. Hij heeft hersenvliesontsteking gehad. En de gevolgen waren zo ernstig dat hij niet meer mag en kan werken. Het zag er eerst behoorlijk ernstig uit maar mede door zijn niet aflatende wilskracht is hij hier goed uitgekomen.

Hoe en waarom dan een vijver?

André heeft veel vrienden uit de tijd dat hij nog hovenier was. Die hebben hem door dik en dun gesteund, zij hebben niet alleen de eerste, maar ook de tweede vijver uitgegraven en aangelegd. En sinds die tijd heeft André zichzelf als (en terecht) Koi Kichi bestempeld. Want Koi alles voor hem, op zijn na vrouw dan!

Eerste vijver was te klein

De eerste vijver van André was te klein, deze had de maatgeving van 2*1*1 dit was niet echt groot voor vier Koi. Dus een grotere moest er komen, en daar stonden zijn vrienden weer klaar voor de volgende fase. Het is ook mooi te zien hoe dankbaar André voor deze hulp was en nog steeds is!

Alles voor de Koi

Ja echt alles voor de Koi, een grotere vijver, net weer een uitbreiding op zijn filtering. Er is André veel aan gelegen om zijn Koi het beste te geven wat er volgens hem nodig is. Niet beknibbelen op voer en ruim water verversen elke week. Dat zijn de ingrediënten om een gezonde vijver te houden. zo is de visie van André.

André heeft een grote tuin

Zeker, André heeft een echt grote tuin. Volgens mijn bescheiden mening is die ingericht met in het achterhoofd, minder is meer. En echt het is een oase van rust geworden. Met veel smaak en inzicht is de tuin ingericht naar het voornoemde principe. Een echte ZEN tuin dus.

Strak

Ook de vijver waarbij alles netjes is weggewerkt geeft een rustig beeld. Zo is de drie kamer filter keurig verstopt in de tuinkamer en als je niet beter weet blijf je, je maar afvragen waar het filter staat. Alles lijkt wel in elkaar opgenomen te zijn.

Johan Cruyff zij het al, elk nadeel heb z’n voordeel

En zo ook bij André. Ondanks of door zijn ziekte heeft hij nu een prachtige vijver geheel in harmonie met zijn gedachtengang. Hij zegt zelf ook, ik had mij nooit voor kunnen stellen dat de Koihobby zo ongelofelijk mooi is. En ik hoop er dan ook nog zeer lang van te mogen genieten.

Video

In de video kun je ondermeer zien hoe André zijn hobby beleefd. Uiteraard zie je de mooie beelden van zijn tuin en vijver.

Dank

André bedankt voor de koffie en jouw inkijk naar de prachtige vijver. Zo zie je maar groot hoeft niet altijd mooier te zijn!

De laatste aanwinst om het water beter te krijgen

Lemelerveld ligt niet ver van Nijverdal

Het plaatsje waar ik op bezoek was bij André ligt niet ver van Nijverdal. En omdat ik toch al bijna twee uur rijden van huis was, dacht ik, kom ik ga even naar Jeroen van Keulen. Daarover later meer!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *