15 / 100

Op bezoek bij niemand minder dan Bart Mulder. Bekent van zijn zelfmade projecten zoals een eigen trommelfilter
Ja echt, Bart heeft zelf een trommelfilter gemaakt, van RVS nog wel. Deze draait alweer een kleine vijf jaar zonder noemenswaardige problemen.

Wat Kan Bart nog meer

Bart kan bijna alles maken wat zijn ogen zien. Hij heeft zijn eigen vijver gebouwd en gepolyesterd. Hij is een echte zelfmade man. En Bart is gewoon te vinden in de Kop van Noord-Holland, Hippolytushoef. Ja echt hij loopt daar gewoon los :p
Bart is een zoon van een veeboer, en heeft zijn hart op zijn tong. Is gek op de natuur en zijn lieve vrouw Daniëlle. Aan zijn tuin kun je echt terug zien dat hij gek op planten is. alles groeit en bloeit tegen de klippen op.

Koihouders dat zijn mensen met tatoeages

Ja dat zij Bart tegen mij de eerste keer dat ik hem interviewde. Iedereen die hij kon en Koi had, waren getatoeëerd. Niet dat ik daar een probleem mee had, maar het viel mij op. Dus ik wilde nooit Koi. En toch heeft hij een plas water van ongeveer 37 m³. Ja het kan raar lopen in het leven. Nadat ik de Koi voor het eerst gezien had, was ik er meteen verliefd op. En heb nu ook enkele tattoo’s!

Eerst goed inlezen

Ja dat vond ik wel, ik moest mij eerst goed inlezen. Zoals hoe filter je en waarom. Wat moeten de waterwaardes zijn, wat doet koud en ook weer warm water. Dit waren dingen die mij enorm bezig hielden, en na een inleestijd werd het tijd voor de schep (graafmachine) en heb ik een kuil gegraven. Koivijver gemetseld met een flink raam want dan kun je de zijkant ook goed zien van de Koi. Voor eventuele beschadigingen of los zittende schubben. En eerlijk gezegd vind ik het ook gewoon mooi om de Koi door een raam te zien.

Paniekmanagement voor de Koi is nooit goed

Ik bedoel, je kunt nou nog zoveel van jouw Koi houden maar raak alsjeblieft niet meteen in paniek van een beetje nitriet of twee huidwormpjes. Het heeft geen zin om je bak meteen maar vol te douwen met gif tegen die paar wormpjes. Nee hou ze goed in de gaten en kijk vooral goed naar het gedrag van de Koi. Kijk een paar dagen later nog eens of er nog steeds huidwormen aanwezig zijn. En net, nooit één Koi, maar neem er minimaal drie. Als de een niets heeft en de andere twee weer wel, ja dan kan het zo zijn dat je er wat aan doen moet. Maar niet eerder.

Video

In de Video, hoor je ondermeer hoe Bart over Koi houden denkt. Ook wat hij nog van plan is om in de toekomst te gaan bouwen. Hij heeft grootse plannen hiervoor.

Bedankt Bart voor de gastvrijheid en het gebak!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *