Koivijver met hoekraam
26 / 100

Rick Tienhooven heeft zelf zijn vijver gebouwd, vandaar mijn Koibezoek!

Zoals geschreven was ik op Koibezoek bij Rick Tienhooven. Een gepassioneerde KoiKichi die ook nog eens open staat voor andere meningen en adviezen. En dat niet alleen, hij heeft ook nog eens een paar “gouden handjes”. Dat bewijst mijn Koibezoek aan Rick wel.

Oude vijver

Rick kocht drie jaar geleden met zijn vriendin het huis waar hij nou woont. Daar was een vijver bij. In de video vertelt Rick hoe hij op deze manier langzaam in de hobby gezogen werd. Rick is dan ook een mooi voorbeeld van iemand die het Koivirus heeft gekregen. Ik weet, je kunt je er niet voor in laten enten, je krijgt het en als het fout gaat raak je het kwijt. Maar als het goed blijft gaan wordt het erger 😉

Goede buren

Ook hecht Rick een hoge waarde aan goede buren. Daarom is de bouw van de vijver geheel in samenspraak gegaan met de buurman. Mede omdat de vijver vijftig centimeter van de buurman zijn tuin en schutting gebouwd is. Tijdens het graven had Rick dan ook goed pech. Want de tuin van de buren dreigde in de pas gegraven kuil te komen…..

Precisie

Ja precisie was tijdens de gehele Vijverbouw aanwezig. Er werd op kleine details gelet, waardoor het eindproduct tot in bijna perfectie was uitgevoerd. Zo moest er nog een hemelwaterafvoer door de natuurstenen rand. Tja dat ding zat daar nou eenmaal. Tot op de millimeter is dit goed gekomen. Het leek wel of de rand er al eerder was, zo perfect precies is dit uitgevoerd!

Filterschuur

Ja Rick heeft het rijke bezit van een filterschuur. Ook deze schuur moest op de schop. Vloer eruit, nieuwe vloer erin, met een stortput voor de dompelpomp. Want de waterafvoer ligt beduidend lager dan het rioolwerk van zijn woning. Ook dit ziet er weer prachtig uit.

Chikara Koi

Rick heeft voor hij de oude vijver sloopte, eerst twee jaar onderzoek gedaan naar een Koihandelaar waar hij zich prima bij thuis voelt. Dit zijn Ans en John de Leur geworden van Chikara Koi. De bekende sfeer van alles kan en niks moet, en vragen staat vrij, was voor Rick als een warm bad. Toen hij daar geweest was, kwam hij er pas achter dat zij vlak achter hem wonen. Hoe apart is dat, woon je al bijna twee jaar op een steenworp afstand van elkaar.

Oude Koi bestand

Het oude Koi bestand zwemt nog steeds bij Rick in de vijver. Er is een Koi die bijna net zo oud als Rick zelf is. En is dan ook super tam, en tevens de grootste schrokop. Rick voert met Shinko Koifood en is daar dan ook zeer tevreden over. Gezien de body’s van de Koi mag dit ook wel.

Video

De video laat vooral zien hoe mooi de vijver is afgewerkt en ook hoe begeesterd Rick met de Koi is. Rick bedankt dat ik een kijkje mocht nemen in jouw mooie Koituin. https://youtu.be/LMVsbqhlpt0

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *