67 / 100

Op bezoek bij Anja & Richard Albertsboer

Ik was in de buurt van Nijverdal bij Jeroen van Keulen, en aangezien het hemelsbreed ongeveer 700 meter is ben ik ook even aangewipt bij Anja & Richard Albertsboer. Al was het alleen maar om de mooie tuin die Anja zelf bedacht heeft en samen met Richard heeft aangelegd.

En ook een Anja Cave aan het einde van de tuin

Ja echt een heuse Anja Cave bevind zich in deze prachtig aangelegde tuin. Een tuin waar men zijn hart en ziel heeft ingelegd. Harmonie tussen bomen en planten en de vijver is vaak ver te zoeken. In huize Albertsboer niet, alles hoorde bij elkaar. Het hele jaar door bloeiende planten en bomen. Toegeven zij hebben dan ook weer een tuin om jaloers op te zijn.

Old School

Ja Anja & Richard Albertsboer, zijn van de old school. Dat wil zeggen op het gebied van Koi houden. De filtering geschied hier nog met borstels en matten, en zelfs ook een bewegend bed kamer. Dit in de video te zien.

Keurmeesters

Ja Anja & Richard Albertsboer hebben beide de cursus Koi Keurmeester gedaan en zijn daar ook voor geslaagd. Dat dit niet een dingetje van, dat doe ik even tussendoor is, blijkt wel uit de video. Het is vooral boeiend te horen hoe dit ontstaan is en gestalte kreeg.

Weinig keurwerk de afgelopen Corona periode

Ja dat kriebelde wel, het weinige keurwerk de afgelopen anderhalf jaar. Maar gelukkig was er nog de Grow and Show bij Jeroen van Keulen. Hier hebben zij de Koi gekeurd van deze contest, en echt zij waren blij dit te mogen doen!

Video

De video laat twee mensen zien welke bijzonder begaan zijn met de hobby. Maar ook met de dieren zelf. Op een manier zoals het hoort, met respect dus! Je komt van alles tegen onderweg, mensen die bij sterfte gewoon zeggen ach dan kopen we er maar weer een paar erbij. Zonder ook maar iets aan de oorzaak te doen. Bij Anja & Richard Albertsboer zaal dit niet gebeuren, nee het welzijn van de Koi staat ruim bovenaan in het Albertsboervaandel.

Woord van dank

Jazeker een woord van dank aan, Anja & Richard Albertsboer, voor de gastvrijheid en de heerlijke koffie.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *