80 / 100
Bas van der Hulst, bekent van Koi Addicted, in gesprek met de winnaar van de show John van Bleijswijk.

Impressie Koishow Westland 3

Ben jij niet naar de Koishow Westland 3 geweest? nou dan heb je wat gemist.
Ik zal hieronder proberen een impressie te geven van de kleinste maar ook wel de gezelligste Koishow van dit jaar. Een die je (eigenlijk) niet mag missen. Want het grote voordeel van zo een kleine show is dat je altijd iemand ziet die je al langer niet gezien hebt!

Wat was er dan zo speciaal aan Koishow Westland 3

Eerst de organisatie, die was gewoon perfect. De organisatoren: Ewit Kievit, Joop van der Zalm, Vincent van Luipen, Henk van Soelen en de medewerkers: Jan Smits, Marco Smits, Olaf van der Enden, Daemy van Baarle, Marcel Klijn en Han Raen waren zeer actief en meewerkend.
De sfeer, ja die zat er al vroeg in, prachtig weer was er besteld en geleverd en de Westlandse gemoedelijkheid was hier ook op en top aanwezig.
De vat’s, ook die waren prachtig en werden uitgeleend door de organisatie van de Euregio Koishow. Dus daar mankeerde ook niets aan. Kijk zo kan het ook, samenwerken dus. Het mooi om te zien dat men dan ook zonder aarzelen de vat’s kon lenen, hoe mooi is dat.
De plaats van de show, ook die liet niets te wensen over, men kon er ook nog voordelig lunchen.
De stands, Ja die waren ook leuk bezet, alle verenigingen, Koi 2000, NVN, Koi Cave waren ook aanwezig. Zo kon men ook nog snel wat info verkrijgen en nog lid worden ook. Makkelijker kon het niet gemaakt worden.
De bedrijven, Ja er waren ook enkele bedrijven aanwezig. Zo was daar Chikara Koi Met Ans en John, Tilly en Harrie met hun Oosterse gadgets, Kiyomizu Koivoer, René Gerritzen, Team Cooky en Natural Aquatic.

Sponsors

Ook waren er sponsors wel en niet aanwezig maar er financieel voor zorgden, dat het gratis te betreden evenement door kon gaan. Dit waren; House of Kata, DSG filters, Koi Opkweek en Domburg Sportprijzen Holland. Het klinkt misschien raar maar tegenwoordig kan een show gewoon niet zonder financiële bijdragen. Gelukkig zijn er nog bedrijven die ook begrijpen dat zij weer afhankelijk zijn van de Koihobbyist en zonder die link geen Show. Ontzettend bedankt hiervoor.

Zonder Koiwedstrijd geen Koishow

Inderdaad zonder de inzet van de hobbyisten geen Koishow, en die was enorm. 15 vat’s gevuld met onze zwemmende juwelen, er was er zelfs één deelnemer die drie vat’s met mooie Koi gevuld had. Je kan natuurlijk denken, 15 vat’s wat is dat nou. Dat is toch niets. Dat klopt, maar het gaat hierbij om een regionale Koishow, waar juist de opzet is om dit klein, kneuterig en gezellig te houden. In de video komt hier ook meer uitleg over. En echt kleinschaligheid kan ook groots zijn.

Corona

Ja ook bij de Koishow Westland moest men zich aan de regels houden, welke onze wetgever oplegt. Of je het er nu mee eens bent of niet, men moest controleren op de QR of een gezondheidstest. Er kwam dan ook geen enkele wanklank of klacht hierover binnen. Men begreep heel goed dat het een voorwaarde was om de Koishow te mogen doen. Ook hier weer een prachtig systeem bedacht. Chapeau!

Koi foto’s

De foto’s hierboven van de winnaars op de Koishow, zijn gemaakt door niemand minder dan René Gerritzen. René is ondermeer bekent van Koi fotografie cursussen.

Video

De dit keer extra lange video, laat zien welke prachtige Koi er ingezet zijn, en dat niet alleen ook de standhouders en sponsors kwamen (kort) aan het woord. Echter één vereniging lukte het niet om voor de lens te komen, jammer maar een volgend keertje beter zal ik maar zeggen.
Have fun, en vergeet je niet op mijn videokanaal te abonneren, waarvoor eeuwige dank!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *