74 / 100

ProfiDrum, Alive and Kicking

Jawel, ProfiDrum, Alive and Kicking is de boodschap. Ongeveer twee jaar geleden verkocht Jan Hogendoorn zijn bedrijf ProfiDrum, aan een Engels bedrijf. Voor velen een onzekere tijd qua service en garantie. Want ja, Engeland is sinds zij uit de Europese Unie vandaan zijn, niet meer het makkelijkste land om “even” wat te kopen.

Maar toch lukt het uiteindelijk met ProfiDrum

Jip Geerlings als Vijverbouwspecialist, liep al snel tegen het fenomeen service en kwaliteit aan. Het ene filter wat hij plaatste gaf veel problemen, het andere stond er al en moest gereviseerd worden, en dan waren de onderdelen er weer eens niet. En zo kunnen wij nog wel even doorgaan. Wat te doen dacht Jip Geerlings.
Wel dat was redelijk eenvoudig, ik moet zorgen dat ik een kwalitatief goed filter kan leveren, waar ik weinig tot geen nawerk aan heb.

“Wat te doen dacht Jip Geerlings”

Deze gedachte hield hij vast, en zocht contact met de oude eigenaar van ProfiDrum, Jan Hogendoorn. Deze bracht hem met de Engelse firma in contact en zo is de bal gaan rollen. De afspraken werden gemaakt en Jip Geerlings had hierna de meest nodige onderdelen op voorraad. Want het blijft mechanisch dus slijtage hou je altijd wel een beetje.

Maar Jip Geerlings wilde meer

Jip Geerlings wilde zeker meer, hij wilde uiteraard ook deze filters verkopen, ook dit is geregeld. Het gehele assortiment van ProfiDrum is nog steeds in Nederland te bestellen bij Jip Geerlings. Van een stand alone trommelfilter tot een meerkamerfilter met trommel tot wel zeven kamers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het zit in het assortiment bij Jip Geerlings. Ja, deze hovenier kan meer dan plantjes op de juiste plek zetten. Hij heeft ook verstand van filters. En dat niet alleen!

Waar heeft Jip dan nog meer verstand van?

Koivijvers, natuurvijvers en zwembaden, maar ook bovengrondse vijvers met veel glaswerk, zodat het net een aquarium is.
Echt, in de video is te zien dat Jip niet voor het eerst een Koivijver bouwt, nee integendeel. En de maatgevingen zijn hem nooit te gek, elke vorm, van waterval tot zwemvijver tot schitterende natuurvijvers heeft hij reeds gecreëerd. En hij gaat niet eerder weg bij de opdrachtgever tot hij klaar is. Er mag dan ook niets aan mankeren. Een eigenschap die je niet vaak meer tegen komt.

Een aquarium met gigantische afmetingen

Ja echt waar Jip heeft ook als project voor zichzelf een aquarium gebouwd, en uiteraard daarna nog veel meer naar dit concept. Het is een grote bak waar hij nogal wat technische uitdagingen bij heeft gehad. Zoals druk van het water, en het moet vervoerbaar zijn. Dit is in de video te zien hieronder.
Ook staat Jip Geerlings met dit concept op de Holland Koi Show, dus zeker een bezoekje waard.

Jip bedankt voor de gastvrijheid en gezelligheid. Ik wens je veel succes met ProfiDrum en alles wat je nog bedenken gaat in de toekomst!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *