Review Belgische Koi Show 2019

Een review van de Belgische Koi Show 2019. Deze was dit maal op het voormalige terrein van de Hasseltse brandweer. Want het park waar normaal dit gezellige festijn gehouden wordt werd opnieuw ingericht.
Dus daarom op een goed vindbare plek vlakbij het park waar deze fantastische show gehouden normaal ook is.

Kwaliteit

Of het kwaliteitsniveau van de ingezette Koi weer hoog lag? Ja, dat was zeker zo, het lag zeer hoog! Evenals de gezelligheid, die was weer op zijn Belgisch, super gezellig dus.

Koivrienden.com

Koivrienden.com, waren ook aanwezig, waar Marc Criel de uitvinder van de inmiddels wereldbefaamde Crielzeef een ereglas kreeg uitgereikt. Een waar hij zeer mee in zijn nopjes was. Het is hem dan ook van harte gegund!
Het beroemde voorbeeld dat airlift werkt, was vernieuwd en trok dan ook vele kijkers. Dit is ook uitgebreid te zien op de video, en let vooral op (zo zei Marc) de mooie plantjes welke de airlift mochten sieren 😉

Filtreco

Filtreco, beter bekent als trommelfilterbouwer was ook aanwezig. Ik had met de direkteur Erwin Driessen van dit mooie bedrijf een interview over trommelfilters. Ieder bouwt zijn trommelfilter op zijn eigen manier, uiteraard doet Filtreco dit ook. Ook zij hebben een eigen visie, die zeker niet verkeerd is, op hun trommelfilter losgelaten!

Aziatische decoraties

Tilly de vrouw van Harry Barreveld, was natuurlijk zoals te doen gebruikelijk ook weer van de partij, zij verteld ondermeer in de video wat haar drive is om elke keer weer naar de shows te gaan. Ook doet vertelt zij wat het meest gekocht wordt bij haar op de stand. Het is werkelijk leuk te zien hoe een passie zij nog steeds na al die jaren Koi heeft.

The Bleus Brothers waren er uiteraard ook!

Organisatie

En verder was het warm, zeer warm, dit betekende dat de organisatie van deze fantastische show zeer veel werk had aan het koel houden van de wedstrijdvats. En dus geen tandje lager konden doen, want het meeste werk van een show is het opzetten en inrichten. En dan bijstaan daar waar dit nodig is. Maar met een hitte zoals deze betekende dit hard werken voor al de vrijwilligers.
Daarom een groot Chapeau voor alle vrijwilligers van de Belgische Koi Show. Want zonder deze tomeloze inzet geen Belgische Koi Show.

Koidokter

Uiteraard was er een Koidokter aanwezig. Tim Barbé die zich na de opleiding Dierenarts gespecialiseerd heeft in Koi mag zich dan ook Koidokter noemen!
Het is jammer maar waar, soms gebeuren er kleine ongelukjes met de Koi. Dit kan door transport zijn of de mannetjes krijgen zin in de mooie Koivrouwtjes en zijn dan iets te enthousiast. Waardoor het niet ondenkbaar is dat er kleine scheurtjes in een van de vinnen ontstaan. Hier is de reddende Koidokter dan weer voor. Hij gaat met draad en naald de scheuren te lijf om er weer een mooi geheel van te maken.

Hieronder de video met interviews en mooie opname’s van diverse Koi. Veel kijkplezier.

Dank

Uiteraard was het niet makkelijk, een plotselinge verhuizing en toch een goede show neerzetten. Dank aan allen die zo zijn best hebben gedaan om deze show weer tot een mooi geheel te maken. Het is weer een ware prestatie geweest. Op naar volgend jaar, wellicht weer op een groter terrein?

%d bloggers liken dit: