Domburg Sportprijzen Holland

Nadat jullie een tijd niets van mij gehoord hebben, presenteer ik hieronder mijn eerste blog op mijn eigen site Koiengel. Ik heb lang nagedacht of ik dit wilde en zoals je ziet, ik wil het!

Zoals gezegd mijn eerste blog, een interview met een vriend van mij, veel leesplezier, en positieve opbouwende kritiek, graag, zie de contactpagina op mijn site!
—————————————————————————————————————————————————————————————————–

Lang, erg lang, nee zeer lang staat een interview met mijn vriend op mijn verlanglijstje. En soms dacht ik, ik kan makkelijker een werkafspraak met het voltallige kabinet inclusief het koningspaar tegelijk voor elkaar krijgen dan met hem. Een borrel drinken dat gaat altijd nog wel maar een interview….

Maar eindelijk, ik heb het voor elkaar en op een mooie herfstdag vol met regen toog ik naar de Vlotlaan te Monster. De plaatsnaam deed zijn eer aan want het was een monsterrit, slagregen en windstoten waren mijn deel. De wat beter bekenden in de Koiwereld weten nu natuurlijk al dat ik naar Hans van Domburg ga, de man die synoniem staat aan DSH ofwel Domburg Sportprijzen Holland. Na eerst een lekker bakkie koffie (met gebak) gedaan te hebben moest Hans er toch aan geloven. Een interview met Hans, iets wat niet zijn favoriete bezigheid is!

Engel: Hoelang zit jij nu in de prijzenhandel, en hoe ben jij begonnen.
Hans: ja het is eigenlijk een jubileumjaar; 30 jaar dit jaar. Ik ben begonnen met een Dartshop, ik was de eerste in Nederland met dit fenomeen. Van hieruit ben ik langzaamaan begonnen met prijzen voor de cafés waar dit ontstond. Zo was de hele Haagse en Rotterdamse Dartwereld klant bij mij. Hierop heb ik mijn bedrijf laten groeien tot wat het nu is.

 

Hans wilde liever niet op de foto, het gaat niet om mij, zei hij dan. Toch eentje dan stiekem terwijl hij aan het werk was.

Engel: Wij zien jou bijna bij alle Koi Shows, is dit het belangrijkste onderdeel van jouw bedrijf of maar een klein percentage ervan. Ik vraag dit omdat men vaak een beeld heeft die klopt of juist niet klopt, en zo kun je op deze manier de gedachten recht trekken!
Hans: Koi is wel een belangrijke poot in mijn bedrijf. Daarnaast leveren wij bijvoorbeeld aan alle auto circuits van de Benelux. Verder leveren wij ook aan de Koninklijke Nederlandse Base Bond, Nederlandse Jeu de boule bond en Nederlandse Dart Bond dit zijn maar enkele grote namen waar wij over de vloer komen.

 

Engel: Ik heb wel eens gezien dat jij ook bedrijfskleding verkoopt, en zoveel verstand ik van kleding heb, kreeg ik het idee dat dit om een zeer goede kwaliteit gaat. Verkoop je ook nog andere artikelen dan kleding en prijzen(bekers)?

Hans: Ja dat kopt, onze kledinglijn is van luxe overhemden met naam geborduurd etc, tot en met promo T-shirts welke op beurzen ter promotie worden uitgedeeld. Het beroemdste kledingstuk welke wij verkopen is voor Hikari, en stiekem ben ik daar wel trots op. Dit is niet zomaar een shirt maar met diverse technieken bewerkt.

Eigenlijk hebben wij drie bedrijven, de een is Domburg Sportprijzen Holland, de tweede is Promopin en last but not least de derde is RVS-Lasergraveren. Deze laatste wordt voornamelijk gebruikt om naamborden van RVS te maken welke permanent gebruikt kunnen worden.  En niet alleen op RVS maar ook op hout, zo kun je de meest originele naamborden ontwerpen en wij laseren hem uit in hout, RVS of zelfs glas. Je ziet mogelijkheden genoeg.

Toen onze Koning de troon opvolgde van zijn moeder, onze Koningin heb ik machines gekocht welke drinkmokken voorziet van een permanente opdruk. Deze zijn vaatwasmachine bestendig. Dit was een schot in de roos want ik mocht deze bedrukken met tienduizenden tegelijk met de afbeelding van onze Koning voor met name de Nederlandse ambtenarij. (Engel: Ik wist dit nog goed want bij de gemeente Ouder-Amstel waar ik toen werkte, kreeg ik er ook een!)

Engel: Wordt alles bij jullie met de hand gemaakt of wordt er ook werk uitbesteed aan bijvoorbeeld thuiswerkers?
Hans: Het meeste wordt bij ons met de hand gemaakt want met de voet is dit niet te doen! 😉  Daarom heb ik ook vier fantastische medewerkers die het van A tot Z beheersen. Iedereen heeft zo wel zijn expertise maar man wat ben ik blij met deze mensen om mij heen. Ik zou het op prijs stellen dat je ze ook benoemd. Dit zijn; Suze de Vree, Chris Visser, Rob Brosi en mijn zoon Roel. Zonder deze mensen geen Domburg Sportprijzen Holland!

Divers is het bedrijf, je kunt het zo gek niet bedenken of het kan.

Engel: Wat ben ik vergeten te vragen?
Hans: Nou niet zozeer iets vergeten te vragen, maar ik wil graag een toelichting geven op ons bedrijf Promopin. Dit bedrijf maakt pins welke op een pet of shirt geprikt kunnen worden. Zo zijn er onder andere Koipins en verzin maar voor welke tak van sport, ze zijn bij mij verkrijgbaar. Wanneer je meer wilt weten over Pins en hun nut klik hier even. bijvoorbeeld op de Holland Koi Show lopen er mensen rond die op hun pet niet geen vrij plekje meer hebben voor de Pins, want ieder jaar krijgen de vrijwilligers van de HKS een herinneringenspin.

 

Enkele voorbeelden van de Pins, de mogelijkheden zijn bijna zonder limiet.

En zo verlaat ik Hans vanuit zijn trotse zaak in Monster en ga op weg naar het lommerrijke “sommigen vinden het zelfs idyllisch” IJmuiden de regen achtervolgde mij ook hier weer. Maar ja een beetje IJmuidenaar vind dat niet erg, ik haat regen! 😉

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

2 gedachte over “Een interview in Monster”
 1. heel mooi eerste stuk Engel.
  en met een in mijn ogen zéér belangrijk persoon binnen onze hobby.
  Hans Van Domburg, op ieder show toch vaak de man die altijd met een grote lach
  en super veel gezelligheid in zijn persoon aanwezig is.

 2. Proficiat met je eerste Blog
  Een lang gekoesterde wens is dus in vervulling gegaan. Hopelijk mogen we nog veel van je blogs genieten, vindt het een goede keuze van je om met Hans van Domburg te beginnen. Dat is nu echt zo’n man die zichzelf liever niet in de schijnwerpers ziet staan. Maar dat zowel, hij als persoon en als bedrijf DSH dat zeker binnen onze geliefde hobby wel verdienen. Op welke Koishow ik ook kom, altijd is Hans en zijn team achter de schermen hard aan het werk, om op het podium alles op tijd klaar te krijgen voor de prijsuitreikingen.
  Zelf mag ik Hans naast jouw, ook al een aantal jaren als (Koi) vriend beschouwen.
  Alle lof dat jij hem nu in je eerste blog dit podium biedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *