81 / 100

Een heuse Koiwedstrijd bij Jeroen van Keulen, de Grow and Show genaamd.

Grow and Show by Jeroen van Keulen, is een evenement wat nog niet eerder vertoont is. Volgens mij dan!
Er zijn elk jaar wel bedrijven of verenigingen welke een “Grow Out” organiseren. Dit ter lering en wedstrijdelement voor de Koihobby. Gemiddeld in april/mei haal je jouw Koi op en verzorgt hem met al jouw Koiliefde en het beste voer. En aan het eind zo medio oktober, meet je jouw inmiddels grotere Koi op en wordt er iemand 1e, 2e en 3e. Prijs mee naar huis en iedereen blij en enkele teleurgesteld. Maar dat is het leven.

Maar wat doet Jeroen van Keulen dan anders?

Dat is een goede vraag, een waar ik het antwoord ook nog eens op weet.
Op de site van Jeroen, vind je de voorwaarden maar het is ook wel leuk om er wat over te vertellen. Je zoekt op de site alvast een Koi uit. Je ziet in onderstaande afbeelding waar je moet klikken. Je kunt alvast de Koi reserveren, maar dat mag iedereen, dus zal er bij meerdere interesses voor een bepaalde Koi geloot worden.
Alle Koi, in totaal 36 stuks zitten straks in een 100.000 liter bak. Tot en met half september in dat nog specifiek nader te bepalen weekend worden de Koi bejureerd en kun je jouw Koi mee naar huis nemen.
Verder in mijn blog de voorwaarden om mee te doen.

Een kleine selectie van de Grow and Show

Wat kun je van de video verwachten?

Hier kun je zien wat voor een prachtige selectie Jeroen bij de vier kwekers bij elkaar heeft weten te kopen. Het is geen korte video, maar de uitleg bij veel Koi waarom deze beter is dan de andere, is erg interessant om te zien en horen. Op het einde van de video ook nog 2 Dainichi Showa, welke besproken worden. Deze zijn in mei 2020 aangekocht als éénjarige en hebben in driekwart jaar een kleine 20 cm erbij geboekt. Erg mooi om te zien ook.

Tevens krijg je ook mondeling de uitleg over de “Grow and Show” van Jeroen erbij. wanneer je op de blauwe woorden klikt kom je meteen op de pagina terecht om de mooie Koi te bewonderen.

Dainichi’s, Mona Lisa

Wanneer zijn de uitzoekdagen en de werkelijke koopdagen?

Zaterdag 10 april is de kijkdag en als het je te ver is kun je altijd online een optie nemen. Zaterdag 17 april is de officiële koopdag. Hier vind soms de loting plaats wanneer meer geïnteresseerden zich hebben gemeld voor één Koi.

Zo ziet 100.000 liter eruit

Hieronder het reglement van de Grow and Show.

Grow and Show!

Na een jaar waar weinig speciaals mogelijk was vinden we het tijd om in 2021 weer eens iets te organiseren. Daarom gaan we dit jaar een grow and show organiseren. We zullen 36 speciale tosai gaan aanbieden inclusief opgroei in onze 100.000 liter tosai opgroeivijver. Hoe we het gaan doen met het laten selecteren van de vissen moeten we gaan bepalen naar hoe de richtlijnen van de overheid op dat moment zijn. Maar we gaan er vanuit dat we midden september het show gedeelte gewoon zonder problemen kunnen organiseren. Deze dag in september moet een gezellige dag worden waarbij alle deelnemende vissen door een aantal ZNA juryleden beoordeelt gaan worden. 

 • Uitzoek moment gepland op 17 april 2021, op basis van open sale systeem dus bij meerdere gegadigden voor de zelfde vis wordt er geloot wie de vis voor het aangegeven bedrag koopt. We hopen dat dit op dat moment live in de winkel kan. Maar als dat niet kan dan zal het online gaan zijn en zullen we 10 april een kijkdag organiseren waar alle gegadigden een tijdvak van een half uur toegewezen krijgen zodat je de vissen live kunt bekijken en we op dat moment 1 of 2 mensen per keer hebben, misschien binnen of anders buiten. Op dat moment zullen we ook melden hoe de open sale precies zal gaan plaats vinden.
 • Deelnemende kwekers:

1 Hiroi koifarm 

2 Isa koifarm 

3 Dainichi koifarm

4 Miyatora koifarm

 • Alle deelnemende koi zullen geleverd worden inclusief kwekers certificaat.
 • Kosten voor opgroei tot midden september 2021 bedragen €100,00, mocht de vis minder als 10 cm groei behalen krijg je dit bedrag als waardebon van ons retour.
 • Midden september 2021 een gezellige dag met het jureren van de koi. Natuurlijk zorgen we ook voor een hapje en een drankje. En aan het eind van deze dag neemt iedere deelnemer zijn/haar  koi mee naar huis.
 • Te winnen prijzen.
 1. Grand champion, beste vis overall. Wint een waardebon van €150,00. Is uitgesloten van verdere prijzen.
 2. Supreme champion, op een na beste vis overall. Wint een waardebon van €125,00. Is daarna uitgesloten van verdere prijzen.
 3. Jumbo champion, vis die de meeste centimeters groei heeft gehaald. Wint een waardebon van €100,00. Is daarna uitgesloten van verdere prijzen.
 4. Beste vis per kweker. 4 winnaars die ieder een waardebon van €75,00 winnen.

Risico’s en garanties:

 • Mocht de aangekochte koi onverhoopt komen te overlijden in de periode tot midden september 2021 dan krijg je een waardebon voor het aankoopbedrag van de koi, de kosten van opgroei worden in dat geval niet vergoed. 
 • Mocht de koi midden september 2021 niet minimaal 10 cm groei hebben behaald dan krijgt de deelnemer een waardebon van €100,00. Maat aangegeven op het certificaat is bepalend om verwarring te voorkomen. Vissen die onverhoopt overleden zijn komen niet voor deze regeling in aanmerking.
 • In het geval van welke vorm van beschadiging, misvorming of kleurverlies wordt geen vergoeding aangeboden. Dit behoort tot de risico’s van de koper.
 • Alle vissen ook de niet verkochte doen mee aan de show. In het geval dat een niet verkochte vis in de prijzen valt dan wordt deze prijs niet uitgereikt

We hopen dat we hiermee een mooi event hebben dat leerzaam zal zijn voor alle deelnemers. Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *