Op zaterdag 5 november 2017. hadden we een afspraak staan met Bert Jan en zijn vrouw Jacqueline Van`thul
Dit keer voor de prijsuitreiking van de Koi-idol verkiezing oktober 2017. De keer daarvoor was alweer een paar jaartjes geleden en eerlijk gezegd moest ik mijn geheugen daarvoor wat op laten frissen. Door wie beter, dan door Bert Jan dacht ik zo.  Maar dat later.
2017 okt. HJvH en jacqueline
Bij aankomst, onder luid geblaf van hun twee honden, stond Bert Jan ons bij de poort al op te wachten. Gelukkig was deze hoog en gesloten maar we werden al snel gerustgesteld, zo van zij zijn waarschijnlijk banger voor jullie als jullie voor hun. En dat bleek. Nadat de smeedijzeren poort werd geopend werden we even in stilte besnuffeld en verloren zij verder de aandacht voor ons. In een eerste blik viel ons op dat Bert Jan de plannen die hij bij ons vorig bezoek nog had, reeds ook had uitgevoerd.
2017 okt. HJvH zicht vanuit kamer In herinnering lag de vorige vijver in een min of meer natuurlijke vorm, iets verder achter in de tuin op maaiveld niveau. De gelijk in het oog springende nieuwe vijver met een inhoud van 60 kuub en nu van alle kanten beter gelegen in het zicht, was strak en ruim opgemetseld boven het maaiveld. Door de aan overzijde aangebrachte beplanting bleef een natuurlijke uitstraling behouden wat ook het uitzicht van uit de kamer ten goede kwam. Jacqueline was inmiddels ook naar buiten gekomen om ons te verwelkomen en Bert Jan als soulemate in de hobby bij te staan in zijn verhaal.   2017 okt. HJvH Shiro in vijver
Dit keer had Bert Jan (en wellicht in overleg) zijn Ginrin Shiro Utsuri ingeschreven voor de Koi-idol verkiezing. 
Zo verder in het verhaal met twee gepassioneerde hobbyisten kom je dan al snel oren te kort maar wordt gelijktijdig je geheugen opgefrist.
Kijk! Met haar vinger verwijzend naar een Kohaku, daar zwemt Sjakie van de vorige keer.
2017 okt. HJvH Sjakie in vijver Jacqueline wist ook het jaar en maand nog te vermelden met de toezegging,  pak er zo de trofee van toen nog wel even bij. Zo werd zonder het te vragen mijn geheugen weer opgefrist. Meerdere vissen werden nog aangewezen, soms door beide tegelijk. Natuurlijk ook de Ginrin Shiro Utsuri welke bij Kim ’s Koi was aangekocht en nu winnaar was geworden. winnaar koi-idol oktober 2017 ginrin shiro utsuri

Een goede foto schieten van de winnaar viel voor nu niet mee maar hij was aanwezig en dat is één van de voorwaarde. Met dit gegeven werd het ook tijd om over te gaan tot de prijsuitreiking van de trofee en de oorkonde voor Kim’s Koi. Zolang het nog droog bleef konden we nog wat foto ’s buiten te maken. Ondertussen had Jacqueline de koffie al aan gezet en zouden deze met een feestelijk taartje binnen nuttigen. Eenmaal binnen viel mijn oog op het dressoir welke als prijzenkast dienst deed. Zó dat is niet niks! was mijn uitspraak, écht hij stond helemaal vol. Ja en dat is alléén van dit jaar werd er geantwoord. Boven stond nog meer van voorgaande jaren en dus ook de trofee van Sjakie. Deze werd zoals gezegd er nog even bij gehaald.
2017 okt. HJvH Prijsuitreiking Al doende en pratende bleek hoe intens zij gezamenlijk de hobby beleefden. Samen de beslissingen namen welke Koi ’s werden aangekocht en welke er mee zouden gaan naar de shows. Gespreksstof genoeg om wel een week te vullen maar zoals dan zo vaak wordt gezegd. De tijd vliegt en wordt het toch ook weer tijd om naar huis te gaan. We kunnen in ieder geval terug kijken op gezellige middag en wensen Bert Jan en Jacqueline Van`thul nog veel succes op alle nog komende shows.     2017 okt. HJvH Koi-idolTrofee 2013-2017
2017 okt. HJvH behaaldeprijzen 2017

Deze Blog is geschreven door Marc van Leest, waarvoor dank.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *