Koiengel

Op naar het einde van het Koijaar, het begin van een nieuw Koijaar.

Op naar het einde klinkt vaak een beetje luguber maar het einde hoeft niet speciaal als definitief een einde te betekenen. Het kan ook het begin van iets moois zijn.
Zo heb je het einde van een ei, in ons geval dan een Koi ei. Dit betekent in de meeste gevallen een nieuw begin, een nieuw begin van een Koileven. Zo ook met een vlindercocon, wanneer de vlinder hier uit kruipt en zijn vleugels heeft gedroogd, ja dan is daar het begin van een nieuw vlinder leven. En het einde van de cocon!

Grand Chapmpion Nagaoka Koishow

Om bovenstaande redenen om te zetten naar het mensen bestaan, is het mooi dat het einde van het jaar naderd. Want zo kun je weer beginnen aan een nieuw jaar. Een nieuw jaar van het uitkomen van plannen of een uitbreiding van je Koibestand. Of misschien wordt je wel voor de eerste keer vader of moeder, oma of opa, of ga je een grote reis aan. Allemaal plannen die uitkomen en er voor zorgen dat er iets nieuws ontstaat.

Het nieuwe Koihouden sinds 2018

Zo zat ik dus vanmorgen te mijmeren over de laatste dagen van december die nu toch echt zijn intrede doen. Velen van ons maken zich op voor de kerstdagen.
Er zijn er ook die van de werkgever een mooi kerstdiner of cadeau hebben gehad. Dit soort acties van complimenten en gezelligheid die kennelijk alleen maar met de kerst ontstaan, zijn ook een gevolg van een naderend einde. Het einde van een jaar, dat dan weer wel!

Terugkijkend op mijn jaar kan ik alleen maar zeggen dat ik een tevreden mens ben. Tevreden in de zin van, veel lezers en kijkers erbij gekregen die mijn blogs en videoreportages  van Koiengel wisten te waarderen. Iets waar ik dankbaar voor ben en ook blij!

Ik spreek dan ook de hoop uit dat een ieder gezond het einde van het jaar tegemoed mag gaan, zodat je weer gezond aan 2019 mag beginnen. Met daarbij fijne kerstdagen en een veilige gezonde jaarwisseling.

Tot ziens in 2019!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *