Het weer was bar & boos, harde wind, hagel en sneeuw was mijn deel om op mijn adres te komen. Nu ik mijn blog schrijf (het is 05:00 uur) heb ik geen zin om met Bertha naar buiten te gaan. Alleen al het horen van de wind doet mij rillen, dus ze moet maar even wachten! Joyce en Dirk, zij wonen in Noordwijkerhout, ik ken ze al een aantal jaren en wil jullie de vijver die zij hebben niet onthouden.

Eerst een lekker bakkie met een eigen gebakken plak cake erbij, wat wil een mens nog meer?IMG_8835

Hoe groot is jullie vijver.
Hij is 7 bij 5 meter en 1.5 diep dus ongeveer 53 m³  met daaraan een plantenfilter van ook weer een kleine 2 m³. Want wij vinden het een optisch toegevoegde waarde wanneer er planten bij de vijver zijn.

Hoe heb je hem gebouwd, is hij van steen of?
Nee hij is van niet van steen, wij hebben sandwichpanelen gebruikt, dat vonden wij erg makkelijk om te doen, wij hebben hem zelf met hulp van vrienden gebouwd. Alleen toen wij aan het spitten waren om de 2 meter te bereiken stuitten wij op een oude tennisbaan. En om die laag asfalt en om die voor die 50 cm nou eerst af te voeren, nee dat hebben wij niet gedaan, vandaar dat hij 1.50 cm diep is.

Wie heeft de folie er ingelast?
Dat was werk van Andy Kaak, wij zijn er zeer tevreden over. In tijd van een dag zat alles er in. Hij werkt snel en strak, en is niet meer terug geweest omdat er nog een lekje ofzo aanwezig was. Mooi werk dus van Andy.

Hoe filter je?
Wij filteren met een filter van Spierings vis uit Oss. Dat is de Spierings Combibed filter35. Wij zijn er zeer tevreden over. Echter op dit moment loopt hij niet lekker, dat komt doordat onze luchtpomp die er nu opstaat te klein is en daardoor is er een werkelijke alg-explosie ontstaan waardoor de leidingen ook vol zitten met alg. Dus ik heb nog een klusje, welke mij nu te koud is! Wij hebben hiervoor ook een vijver gehad bij ons andere huis en daar functioneerde het filter prima, dus zodra ik de alg heb opgeruimd en een andere luchtpomp (Nitto 100) er op heb komt het weer goed. IMG_8831
Hoeveel Koi hebben jullie zwemmen.
Ongeveer 20 Koi, wij weten het niet precies het kan er een meer of minderzijn, er zitten ook veel kleintjes in. Onze grootste is rond de 80 cm. En de kleinste rond de 5 cm, er is een geboortegolf geweest in onze vijver, want ja die beesten willen ook wel eens wat…..
IMG_8830 Wie is de verzorger van de Koi, want jij Dirk bent de hele week weg (Dirk is vrachtwagenchauffeur). Dus dat moet joyce zijn. Ja dat klopt, alleen ik spoel meestal het filter, want dat is één keer per week wel voldoende. En zo worden de taken dan weer mooi verdeeld. IMG_8829
Wat voor merk voer geven jullie?
Dat is crower bij  Koifactor vandaan. Ook geven wij ze zomers zijderupsen en garnaaltjes dat vinden ze echt super lekker! Daarnaast valt op zo’n grote oppervlakte ook weer zat uit de lucht in de vijver dus genoeg voer voor de Koi.
IMG_8833
Klik hier voor de video impressie

En zo komt er een einde aan een leuke ochtend bij twee Koiliefhebbers. Joyce en Dirk, bedankt voor de lekkere koffie en zelfgebakken cake!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *