Do-It Filtertechniek flikt het weer.
Wat dan? Angelo heeft weer een primeur, een primeur op zijn vakgebied, namelijk de EBF, en EBF staat voor; Eindeloos Band Filter.

 Knipsel Het zal zo’n 4 jaar geleden zijn dat ik voor het eerst bij Angelo Wijling kwam. Even snel een interview en dan door naar Arcen, de HKS om precies te zijn. Ik dacht wat een eigenwijze man is dat, hij wil alleen maar een combifilter bouwen, later bleek dat hij een trendsetter was want iedere zichzelf respecterende filterbouwer maakt tegenwoordig een combifilter. En ja, Angelo was de eerste hiermee dus daarom is hij een trendsetter! Dus eigenwijs was hij hierin niet, nee sterker hij volgde zijn visie, zijn droom. IMG_8475

4 jaar verder zit ik weer bij Angelo, nu een maand voor de Euregio Koi Show, een show waar rekening mee gehouden wordt. Al is het alleen maar om de hoge kwaliteit Koi die men inbrengt.
Waarom ben ik bij Angelo? Hij heeft een verzoek gekregen om een bladvanger te maken. Een bladvanger is meer bedoeld voor Koiliefhebbers die hun vijver onder of vlak naast veel bomen hebben. Hier wil ik meer van weten dus daarom naar Ossendrecht.
IMG_8474 IMG_8473

Het blijkt niet alleen een bladvanger te zijn, het is ook bedoeld voor Koivijveraars die geen trommel willen of kunnen kopen. Op deze manier ben je toch geautomatiseerd bezig. En blijf je vrij in jouw keuze hoe je verder wilt filteren. Een bewegend bed, of mattenkamers, of …..precies zo jij dit wilt en niet anders.
EBF Naast dat het een eenvoudige techniek lijkt te zijn is het vernuftig en degelijk gebouwd, maar ook slim en innovatief, iets wat nog niet op de markt is. Het is handmatig te besturen maar ook met een tijdschakelklok en uiteraard ook met het Do-It besturingssysteem. EBF 2
Dat Koi voor vriendschap zorgt dat wisten wij eigenlijk al maar dat dit ver gaat, zelfs zo ver dat Angelo voor mij zijn armen wilde beschadigen tja dat gaat wel heel ver! Het is zo, hij heeft bij zijn vijver een grassoort groeien waar ik ook graag een stek van wilde. Dit was geen probleem voor Angelo (zo dacht hij) en hij pakte een schop en wilde er een klein stukje vanaf klieven….Waarvan dit het resultaat is.
IMG_20180421_144703

Zie ook het filmpje hierover, ik zat hem een klein beetje te pesten, maar ben wel dankbaar ondanks dat er maat twee stekken met ieder 3 worteltjes vanaf kwamen. zij worden nu gekoesterd bij mij tot ze het alleen kunnen doen!

 

Hieronder het serieuzere werk, het interview met Angelo, en een snelcursus PP lassen!

Toch wil ik jou het bedrijfsfilmpje van de EBF niet onthouden, voor zover je hem nog niet gezien hebt.

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *