Koi Opkweek VIncent van Luipen

Interview met Vincent van Luipen van Koi Opkweek

In het lommerrijke Maasdijk zit het Koibedrijf van Vincent van Luipen gevestigd. Ja en! Nou het is een aparter bedrijf in de Koiwereld dan je zou verwachten.
Vincent is een man die vijvers opkoopt, vijvers van mensen die er om wat voor reden dan ook mee stoppen. Vincent komt dan bij jou langs en wanneer je het met Vincent eens wordt dan haalt hij de Koi, filter en ook nog eens de vijver weg.
IMG_8923 Daarnaast heeft Vincent ook nog eens een Koigroothandel, die ook weer net even anders is dan de meeste groothandels. Dus een interview zal meer licht brengen in bovenstaande woorden. IMG_8766

IMG_8767
Deze Koi kwamen op tien centimeter binnen en driekwart jaar later zwemmen zij op dertig centimeter.

Vincent hoe lang bestier jij jouw bedrijf? Sinds een jaar zijn wij operationeel met de verkoop. En een jaar voorbereiding ging hieraan vooraf. In 2016 hebben wij onze eerste tosai gekocht in Japan en in 2017 zijn wij gaan verkopen.

IMG_8930
Opkweek bak voor de tien centimeterige Koi!

Wanneer blijkt dat ze gezond zijn maken wij een offerte

Hoe gaat het in zijn werk, bijvoorbeeld ik stop met mijn vijver. Ik bel jou en dan?
Dan gaat het als volgt, wij komen langs en gaan een gesprek aan, mijn medewerker die reeds 30 jaar in de Koihobby zit bekijkt de Koi nauwkeurig op plekjes en checkt de kieuwen. Wanneer blijkt dat ze gezond zijn en alles bekeken hebben maken wij een offerte. Deze wordt persoonlijk overhandigd met tekst en mondelinge uitleg. Je moet niet vergeten dat niet iedereen zomaar van zijn Koi afwil. Wanneer wij tot overeenstemming komen dan doen wij ons werk en gaan de Koi drie maanden in quarantaine. Hier krijgen zij ook nog de stresstest om eventuele KHV te trickeren. Om daarna te kunnen worden verkocht.

IMG_8920
Dit soort filters blijven niet veel langer dan twee weken staan, zij blijven populair.

IMG_8926

Wat zijn de meeste filters welke jij op dit moment in voorraad hebt.
Beadfilters en toch ook nog wel aardig veel meerkamerfilters worden mij aangeboden. Trommels nog niet want die raakt men snel genoeg zelf kwijt. Ik moet wel zeggen dat de meerkamerfilters nog steeds erg gewild zijn. Ik heb er nu nog één staan en zal toch wel blij zijn wanneer ik er meer heb, want die ene die ik nu nog heb, wordt volgende week alweer opgehaald. Het blijven dus best wel populaire filters en waarom ook niet ze hebben hun kwalitatieve dienst reeds lang bewezen!

IMG_8928 IMG_8768

Zijn alle Koi verkoopbaar welke jij inkoopt, zo nee wat doe jij dan terwijl wel de filter bruikbaar is?
Die situatie welke jij schetst is niet realistisch want; mensen kopen eerder duurdere Koi dan een duur filter. Kijk maar om je heen, in Nederland is het filter vaak het sluitstuk van de vijverbegroting. Hoewel er gelukkig een kentering gaande is, toch is men eerder geneigd om een knappe Koi te kopen dan een goed filter! Dus daarom gaat jouw stelling niet helemaal op.

IMG_8929
Hier worden polyester bakken geproduceerd

 

Hieronder een kijk op het bedrijf van Vincent, ik moet je waarschuwen het ziet er niet zo uit zoals bij de meeste dealers. Dit is ook logisch want de particuliere verkoop is niet het belangrijkste onderdeel van zijn bedrijf. Hoewel ik er toch best knappe Koi heb zien zwemmen. De visie is dan ook, liever gezond water dan een strakke winkel. En zeg nou zelf, wat is belangrijker?

Vincent nogmaals bedankt dat ik een kijkje in jouw bedrijf mocht nemen en jouw openhartige uitleg.

Voor meer info over Koi Opkweek klik hier

Wil jij jouw bedrijf ook eens op mijn site neem contact met mij op voor de mogelijkheden

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Een gedachte over “Interview met Vincent van Luipen van Koi Opkweek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *