HKS 2018

Holland Koi Show te Arcen, 17, 18 en 19 augustus

Het is weer zover volgend weekend, Holland Koi Show te Arcen, 17, 18 en 19 augustus. De show die jarenlang de Greatest Koi Show on earth was. Was? Ja was, want hij wordt een klein beetje kleiner.

Poster HKS

De wereld veranderd dus ook die van de Koi Shows

De wereld veranderd dus ook die van de Koi Shows. Verhuurprijzen worden hoger, en ook bij de shows slaat internet toe.

Maar gelukkig zijn er nog bedrijven die ook graag contact met de klant willen hebben. Dit soort bedrijven hebben dan doorgaans een hogere service dan een internetbedrijf.
En deze zijn dan ook volop te vinden op het terrein tijdens het weekend van 17, 18 en 19 augustus, Holland Koi Show te Arcen.
Het is nu alleen mogelijk om via internet toegangskaarten met korting te krijgen van de, Holland Koi Show te Arcen, op 17, 18 en 19 augustus. Je wordt dan omgeleid naar de verkooppagina om daar je kortingskaarten te kunnen bestellen. Makkelijker? Voor de een wel en voor de ander niet, het geeft alleen maar aan dat de tijd veranderd dus ook voor de NVN.
IMG_20180810_062043

Verder uitgebreider berichtgeving staat in het clubblad “KOI” van augustus op pagina 4.

Wat kun je verwachten op de Holland Koi Show te Arcen, 17, 18 en 19 augustus? Uiteraard veel stands met leuke en interessante aanbiedingen. Zo zien wij dit jaar (gelukkig) ook weer een oude bekende terug. House of Kata is dit jaar ook weer van de partij. De producent van het voer van het hogere segment. House of Kata heeft ook een noviteit op de geneesmiddelenmarkt. Hierover later meer in een video interview.
House_Of_Kata_logo.jpg-300x179

Ook is na een voorzichtige start met Koivoer op de Koi Show in België Christiaan Eilander van Natural Aquatic, weer aanwezig. Zijn visie op Koivoer is zoals je kunt verwachten van Christiaan anders dan anderen. Dekt mijn tekst hierop de lading, ik zeg ga bij hem langs en laat je informeren.
IMG_8468

Ook staan er weer diverse filterbouwers hun noviteiten te showen, ook deze met diverse beurs aanbiedingen. Ik zag al dat Do-It Filtertechniek met een nieuwe telg naar de show komt. Ook AEM heeft weer een nieuwe variant op het combi filteren. En Befil heeft een aanvulling op zijn reeds bekende filtersysteem.
IMG_8474

Uiteraard staan er veel meer Koivoerleveranciers en filterbouwers dan hierboven beschreven. Om ze allemaal per stuk te gaan benoemen gaat wat ver voor mij. Het zal wat veel worden voor één blog. Wel heb ik de laatst bijgewerkte lijst van 10-08-2018 met handelaren, onder deze blog bijgeleverd. Zodat je de meest recente informatie hebt op dit punt.


Alle vats (90) in totaal zijn vol met Koi verdeeld over ruim 55 inzenders, dus dit beloofd weer een spannende wedstrijd te gaan worden. Ik wens alle deelnemers veel succes en mooie prijzen. Mooie prijzen die ook dit jaar weer door Domburg Sportprijzen Holland worden voorzien.

Tevens is de Betta Show ook weer aanwezig

Tevens is de Betta Show ook weer aanwezig, een show die toch altijd de meest mooie Betta’s laat zien. Voor sommigen is het niets, maar ik zie ze toch altijd graag als een welkome toevoeging op de Koi Show.
Dit jaar is Marja Berkers aanwezig, die gietsels van klei (nee niet het soort klei wat wij als toevoeging in de vijver voor onze Koi gooien) mooie Koi bakt. Deze methode is gebaseerd op eeuwenoude Japanse Raku technieken en zeker de moeite waard om te komen bekijken.
koi3koi4koi6
De rij stands welke altijd prominent langs de lange rij van de vats staan zijn dit jaar op nadrukkelijk verzoek van de terreineigenaar niet meer opgesteld. Er staat daar een eeuwenoude boom welke ruimte en respect diet te krijgen welke hij verdient.

Wanneer de HKS dit wel gedaan zou hebben betekende dit dat er tussen de vats en de stands meer één meter voetpad zou overblijven. Dit is uit veiligheidsoverwegingen niet wenselijk, om die reden zijn deze stands dus weggelaten aan die zijde. het voordeel volgens René Sakko is dat er op deze manier wel meer ruimte is voor extra vats in de naaste toekomst!
IMG_8460
IMG_8463
IMG_8465

Rest mij nog te melden dat ik iedereen een fantastisch Koiweekend toewens. Alle deelnemers aan de Koiwedstrijd zeer veel succes gewenst. Een het kleine beetje geluk wat je nou eenmaal nodig hebt naast jouw potentiële winnaar. Ik hoop dat de 19-koppige internationale jury het ook ditmaal bij het rechte eind heeft. Zo niet, volgende keer beter….

Zelf ben ik er vrijdag en zaterdag, zondag ga ik in de buurt van Arcen nog een interview doen bij een bekende Koihobbyist. Hierover later uiteraard meer.
Tot ziens in Arcen!

 

Onderstaand de lijst met standhouders, schrijfwijze is overgenomen zoals aangeleverd.

A2 Emdat koifutter 24
AEM Energie Flow Koitafelmozaiek
Air Aqua Enjoy koi Enjoy life Landhorst Dierenkliniek
Aquadistri bv Europa Stock Lieret Garden und Zoo
Befil Fancy Goldfish store Makoi
Betta Show Filtreco Misamas/Aquamaster
Bimex Friesland koi Naturalaquatic
BKS Lodder Nippon Inu
Bokoi Habita Oriental NVN Verkoop
Bonsai Studio Heesch koi Oase
Bonsai vereniging Himitsu Red Label
Carp Care/Natsu koi House of Kata Rvs Ararat/Aqua neon
Chikara koi Info NVN Sibo/Fluidra
Coevorden koi JBL Smart Pond Filtersystemen
Crealisa JPD Takazumi
Daruma Klan Tombola
De Watermolen Koi 2000 Koi idol Tuin en vijverspecialist t,Voschke
Direct.nl/Alkote Koi Center Tiel Van Keulen
Do-It koi de lux Vivani
DVS Koicentrum Friesland Waterplantenspecialist vd Werf
DVS koicentrum sudwest Zonnis
Elna koi Koidokter Lammens

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *