86 / 100
Koishow Westland
Editie 2

Koishow Westland 3 op 10-10-2021

Jawel, Koishow Westland editie 3 wordt eindelijk weer georganiseerd. Ewit Kievit, beter bekent als Ewit Koi heeft weer een knap team bij elkaar weten te krijgen en zal evenals de vorige keren één dag duren.
De organisatie is dan in zijn totaal in handen van Vincent van Luipen, Joop van der Zalm, Henk van Soelen en Ewit Kievit. Even een kort interview met Ewit lost meteen een aantal vragen op.

Waarom zo laat in het seizoen?

Tja, 10-10-2021 is best wel laat maar, het is zo dat in jaar 2013, was later in het jaar de beste optie daar er in de maanden vooraf een grote drukte was met de Koi2000 show, De NVN show en diverse lezingen en hobbydagen.
Om niemand in het vaarwater te zitten kozen wij een vrij late datum welk met de weersomstandigheden zeer goed uitpakten. Een mooie nazomer. Daarnaast zijn de Koi na een zomer goed te zijn gevoerd in topconditie en is de belasting voor de vissen verwaarloosbaar. Dus vandaar later in het jaar. En nu helpt Corona ook niet echt mee om het eerder te doen.

Wat is de lokatie van de Koishow Westland?

De show wordt gehouden bij de Watertuin te Naaldwijk. Grote Woerdlaan 38, 2671CL te Naaldwijk. We starten 10-10-2021 voor de bezoekers om 10.00 in de ochtend en eindigen om 17.00 in de middag.

Is er ook nog een wedstrijd element bij deze Koishow?

Jazeker is er een wedstrijd element. Al hopen wij dat het vooral leuk en gezellig wordt. De jurering is in handen van Tjaard Baalen en Reinier Janssen. Henk van Soelen assisteert de jury bij eventuele vragen.
De regels zijn simpel. De beste vis in zijn / haar varieteit wint. Er zijn prijzen te winnen in meerdere varieteiten zoals, Beste Gosanke. Beste Doitsu Koi. Beste Metalic Koi. Beste Non Metalic Koi.
Beste 1 kleurige Koi. Beste Tategoi. Jumbo Champion. Most unique en Best in show. En er zijn nog enkele vat’s vrij!  

Hoeveel dagen duurt de Koishow Westland en waarom?

Het is een 1 daags evenement. De show is kleinschalig van opzet. 2 dagen is too much. Je moet je voorstellen dat wij met weinig mensen dit opzetten. En wij proberen zo min mogelijk commercieel te werken. Dit houd het kleinschalig en daarom ook zo gezellig.
Toch hebben er spontaan enkele sponsors zich gemeld. Iets waar wij ontzettend blij mee zijn, want de kosten zijn best wel hoog van zo iets.
De helden die zich melden waren: Van Domburg Sportprijzen, House of Kata, DSG filters, Koi opkweek, De Watertuin en natuurlijk indirect onze deelnemers , standhuurders en bezoekers.

Hoe garandeer je de waterkwaliteit van de wedstrijd vat’s?

Wij zorgen voor een constante controle van de waterkwaliteit. Ook hebben we een bovenmaat voor het aantal vissen in de vaten. Bij teveel Koi gewoon een vat erbij.

Is dichtbij parkeren mogelijk?

Op een kleine loopafstand van de show is een groot parkeerterrein. Daar kunnen we iedereen makkelijk kwijt. 

Corona

Ja ook wij hebben te maken met Corona maatregelen. Zo kregen wij alleen een vergunning van de gemeente wanneer wij ook voor de controle van de Corona app zouden zorgen. En dus wat wij beloofden moeten wij ook nakomen. Dus er is een Corona check.

Voor wie is de Koishow Westland bedoelt?

In feite voor iedereen, maar het maakt het wel extra leuk dat ook in onze regio, het Westen van Nederland [ Zuid Holland ] weer eens wat te beleven valt op Showgebied voor de Koihobbyisten. 

Wat ben ik nog vergeten te vragen?

Voor de inwendige en dorstige mens zal er muntverkoop plaatsvinden waarmee men terecht kan voor een natje en een droogje. De Watertuin heeft voor alle bezoekers op deze dag een mooi tarief samengesteld om gebruik te maken van een lekkere lunch.

Als laatste wil ik nog even herhalen, en echt ik hou niet van herhalen, maar;
De Gemeente Westland, de vergunning verstrekker, eist dat er wordt gecontroleerd bij binnenkomst op de Corona regels . Dus een QR code, sneltest etc. En daar moeten wij ons aan houden, anders geen show!

Het parkeren en de toegang zijn gratis.

Laatste nieuws!

Het laatste nieuws van Koishow Westland is hier te vinden! Je weet het maar nooit in Nederland, er kan zomaar een reden zijn waardoor dit festijn niet door kan gaan. Bijvoorbeeld code rood voor storm of zo.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *