DONKERE WOLKEN HANGEN BOVEN ONZE KOIHOBBY, ALLE VIJVERS DICHT IN 2025!

 
Knipsel22
DONKERE WOLKEN HANGEN BOVEN ONZE KOIHOBBY, ALLE VIJVERS DICHT IN 2025!

Met deze kop begon House of Kata, zijn doembericht over onze mooi hobby.

Waarom moeten in 2025 alle vijvers dicht?
Klopt dit wel of is het maar een opgeklopt nieuwtje?

Vandaag dus een wakkerschudblog, voor sommigen een oogopener, en voor anderen een die ontvangen wordt als; ja maar dat wist ik al!
Persoonlijk vond ik het leerzaam wat ik te horen en lezen kreeg.

Knipsel

Hieronder kun je de circulaire lezen welke op de stand van House of Kata en voor eenieder toegankelijk was en welke meer uitleg geeft aan de zin;
DONKERE WOLKEN HANGEN BOVEN ONZE KOIHOBBY, ALLE VIJVERS DICHT IN 2025!

 

De vraag die wij ons stellen is, of we anno 2020 nog wel in staat zullen zijn om onze vissen gezond te houden. Antibiotica wordt slechter verkrijgbaar en resistentie ligt op de loer. Essentiele medicamenten komen achter slot en grendel te staan en worden steeds moeilijker verkrijgbaar.    

 

De Koihobby (eigenlijk hebben we het over houden van water) heeft de laatste 15 jaar de medicamenten gehalveerd in gebruik, dat is goed nieuws en komt vooral door het vergaren én delen van actuele kennis. Daar staat tegenover dat de gebruikte medicamenten onderhevig zijn aan resistentie en een vervuilende uitwerking hebben op onze leefomgeving. We vernielen langzaam onze eigen wereld. Ieder initiatief dat bijdraagt aan een beter milieu moeten we omarmen zodat we een betere wereld doorgeven aan onze kinderen.

 

 

HOUSE OF KATA INVESTEERT IN DUURZAME OPLOSSINGEN VOOR EEN BETERE TOEKOMST, EN U?

Stel uzelf eens de volgende belangrijke vragen:

 • Welke footprint laten we – en ook u – achter aan onze kinderen?
 • Welke impact heeft de verontreiniging van oppervlaktewater door medicamenten in uw vijver?
 • Er is reeds wettelijke regelgeving, wordt deze al strikt gehandhaafd? (Nog niet…!)
 • Welke medicamenten staan ons in de komende tien jaar nog tot onze beschikking?
 • Worden we uiteindelijk genoodzaakt de Koihobby te stoppen?
 • Kunnen wij NÚ stappen ondernemen voor een betere toekomst?

 

Het antwoord op die laatste vraag is er in ieder geval al, een duidelijk JA!.

House of Kata is volop in beweging en denkt altijd vooruit. Sterker nog: House of Kata staat inmiddels bekend als ontwikkelaar van oplossingen bij  het houden van Koi! Bouw mee aan een duurzame toekomst voor uzelf en onze kinderen door – mét elkaar – een schoner milieu door te geven.

 

De oplossing is zowel doeltreffend als eenvoudig volgens onze R&D afdeling!

Als vooruitstrevend specialist in de branche neemt House of Kata de volgende stap; “voeding voorzien van een antibioticum ondersteund door een schriftelijk bewijs van de dierenarts”. Kortom behandeling op maat, eenvoudig thuis uit te voeren en compleet volgens doktersadvies.

Het resultaat? Alleen maar winst!  De behandeling is doelgericht en accuraat. Er is een veel lagere belasting op de zo nodige CFU (Colony Forming Units) aan nuttige bacteriën. Een gevolg daarvan is het voorkomen van verhoogde waardes Ammonium, Ammoniak of Nitriet in uw vijverwater.

En tot slot vermindert de ecologische footprint hiermee met maar liefst 85%*.

 

Heeft u een bacterieel probleem? Er is nu een veilige en eenvoudige aanpak voorhanden in 5 stappen.

 • Contact een aangesloten dierenarts en laat een antibiogram verzorgen.
 • De dierenarts schrijft een attest uit voor behandeling.
 • Na betaling aan dierenarts stuurt deze de medicatie naar House of Kata.
 • Na betaling aan House of Kata wordt het medicinale voer speciaal voor u samengesteld.
 • Binnen 48 uur heeft u uw oplossing in de vorm van gemedicineerd voer in huis.

Eenvoudig rekenvoorbeeld

Een vijver van 20m3 die een antibioticakuur nodig heeft van 5 gram per 1m3 vraagt om toepassing van  100 gram antibiotica. Bij verwerking in het voer volstaat, in dit geval, in 3kg voeding slechts 15 gram. Een besparing van maar liefst 85%

Conclusie: met de juiste diagnose fors minder medicamenten betekent minder belasting voor de vijver én minder belasting voor het oppervlaktewater. Dus duurzamer voor milieu en dierenwelzijn!

43574644_557345064721087_7305832257753710592_n
Marthé de Pee adviseur van House of Kata had reeds op de HKS 2018 een interview gegeven. Maar omdat er te veel omgevingsgeluid was hebben Marthé en ik gezamenlijk besloten dat dit over moest. En nu kreeg ik dus eens bezoek van een te interviewen persoon. In dit geval Marthé de Pee dus.

Marthé de Pee

Marthé geeft in de video meer uitleg over de circulaire welke op de stand bij House of Kata te lezen was. Uiteindelijk blijkt dus dat de soep nooit zo heet gegeten wordt als deze wordt opgediend.

Hieronder de video met de uitleg van Marthé de Pee.

Marthé gaat ook dieper op de materie in en ik moet zeggen de boodschap is mij duidelijk. Met toch ook de waarschuwing dat wij met zijn allen en dus óók de kwekers in Japan voorzichtiger met ons milieu moeten omgaan.

43519194_2268187546738281_529719533754122240_n

Marthé bedankt dat je de moeite nam om “even” langs te komen om ons wat meer uitleg te geven over wat ons te wachten staat.

We kennen allemaal de grote plasticeilanden in de oceanen en spreken daar schande van, wij gooien net zo makkelijk rotzooi op straat, een papiertje wat uit je broek glipt als je, je telefoon pakt en er niet achterna gaat om het op te rapen.

Uit de circulaire

Een schoner milieu begint bij jezelf en niet door naar een ander te wijzen hoe het hoort!

Ik wil niet de moraalridder uithangen, toch vind ik wel dat we met zijn allen iets meer bij onszelf moeten kijken, voor wij weer naar de overheid wijzen, of naar de buurman.
Wij leven, wordt wel eens gezegd een overgereguleerd land, maar er zijn zat landen in de wereld die je een bekeuring geven voor het op straat laten “vallen” van een papiertje wat je niet oppakt! En dan zegt men, dat is wel een schoon land, kunnen wij toch ook?

 

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *