Koikweker Jeroen van Keulen

Er zijn weinig Koikwekers in Nederland, Jeroen van Keulen is er een van!

Vandaag was ik zoals de titel al doet vermoeden bij Koikweker Jeroen van Keulen. Na een pittige reis vanuit IJmuiden arriveerde ik 5 voor 10 en werd ik hartelijk ontvangen door Jeroen van Keulen.

Koiengel in gesprek met Koikweker Jeroen van Keulen

Koikweker Jeroen van Keulen staat bekent om zijn grote kennis van Koi. Iets wat je terug kunt zien in het aantal behaalde prijzen dit jaar. Maar wat velen niet weten is dat Jeroen ook Koi kweekt, wellicht niet op het massaniveau maar wel op hoog kwaliteitsniveau.
Dit kwaliteitsniveau laat zich zien in de behaalde prijzen in Europa met de Koi van Jeroen van Keulen. Koi kweken kan in principe iedereen. Koi kweken en prijzen halen dat is van een ander niveau, en dat is het niveau wat Koikweker Jeroen van Keulen nastreeft 

Jeroen trots bij enkele van dit jaar behaalde prijzen.

Wanneer je binnen komt in de winkel van Jeroen van Keulen dan zie je in het portaal eerst aan beide kanten een soort van dependance van Domburg Sportprijzen Holland. Hier kun je een kleine collectie zien van de prijzen welke Jeroen van Keulen reeds gewonnen heeft.

Dan kom je in de super grote winkel waarzijn Koi te koop zwemmen, niet alleen van eigen kweek. Want zoals gezegd weet Jeroen dat hij niet veel water tot zijn beschikking heeft dus kweekt hij beperkte aantallen. En dat staat dan weer keurig aangegeven bij zijn verkoopbakken. Dus wil je alleen maar Japanse Koi, dan is de keuze er ook reuze.

Koiengel

In het video interview kun je zien wat voor eigenkweek Jeroen van Keulen heeft. De meeste van deze Koi zwemmen in een aparte ruimte van zijn showroom. Daar zwemmen de tategoi en kunnen alle Koi lekker in alle rust doorgroeien onder geconditioneerde temperaturen.
Ook kwam Peter Velzel nog even langs, Peter die dit jaar grote succesen boekte op de Koishows. Waar hij grote prijzen won met de Koi welke bij Jeroen vandaan kwamen.

Met behulp van deze grafiek laat Jeroen zien op welke leeftijd je meer kans maakt iets te winnen op een Koishow, meer uitleg in de video

Deze twee grafieken worden besproken in het video interview van Jeroen van Keulen.

Deze grafiek heeft betrekking op de Kin Showa, meer uitleg in de video

Jeroen, zeer bedankt dat ik jouw prachtige bedrijf mocht bezoeken, en zoals in de video te zien is zien wij elkaar volgend jaar wel vaker! Een weerzien waar ik nu al naar uitkijk en ik denk de lezers/kijkers ook!

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *