Kabuto WisiKoi www.koiengel

Op bezoek bij Wisikoi

www.koiengel.com
Het zal ongeveer 6 jaar geleden zijn dat ik voor de eerste keer bij Wil en Silvia van Wisikoi geweest was, voor mijn eerste interview bij deze twee lieve mensen.
En echt bijna elke keer had ik op de weg erheen extreem weer. Meestal dikke mist, storm en de allereerste keer zeer koud. En nu was het dan ook weer eens voor de verandering zeer koud! Met rijp op de landerijen in dit prachtige gedeelte van Noord-Holland. Want Wisikoi is gevestigd in Julianadorp.
www.koiengel.com (2)
Het dorp wat zijn oorsprong te danken heeft rond 1845 aan het Noord-Hollands kanaal en nadat er in 1849 een school gesticht werd was dit een heus gehucht.
De kleinzoon van de eigenaar van het gehucht vroeg aan Koniging Wilhelmina of “zijn” dorp vernoemd mocht worden naar prinses Juliana. En zo gebeurde het 14 dagen na de geboorte van de prinses werd zij al vernoemd, Julianadorp was een feit! Kabuto www.koiengel.com 2
Maar genoeg over Julianadorp, Koi daar gaat het om en nergens anders om, dus zit je bij Wisikoi goed.
Nog voor de koffie gingen Wil en ik meteen even blote vissies kijken!
Zie hieronder de video met de prachtige Koi van Wisikoi en de bezieling van Wil over zijn Koi.

Door Engel Kromhout van der Meer

KoiEngel Kromhout van der Meer is een blogger die over Koi schrijft in de breedste zin van het woord. Over openingen van Koibedrijven, acties, winnaars, pompen, voer en ga zo maar door. Ik schrijf reeds 8 jaar over dus alles wat met Koi te maken heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *